avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Meseria de politist este compatibila cu cea de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Meseria de politist este compatibila cu cea de instructor auto?

Am o intrebare !
Sunt agent de politie cu o vechime de 7 ani.
Astazi mi s-a propus daca doresc , in timpu liber, sa fiu instructor auto la o scoala de soferi.
Datorita problemelor financiare tind sa accept acest post.
Problema este ca nu stiu daca este posibil acest lucru !!!

ART. 45

(1) Poliţistului îi este interzis:
i) să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică.
Cel mai recent răspuns: xprim , utilizator 14:12, 17 Februarie 2010
Atentie puteti sa intrati in conflicte de interese
De ce as putea intra in conflicte de interese!!!
Cunosc cateva persoane care isi desfasoara activitatea de agent de politie ( de frontiera) si in timpul liber instructor auto.
La Politia Rutiera ar exista intr-adevar un conflict de interese.

Am impresia, ca, daca sunteti politist nu puteti sa faceti nimic altceva, cel putin asa este la functionarii publici.
Distinse autor al temei, cunoasteti situatia unor agenti de politie de frontiera care in timpul liber sunt instructori auto,refuzati sa acceptati evidenta realitate.
Va ramane la dispozitie sa solicitati mai marelui peste angajatii din cadrul politiei,indiferent de specific si veti primi un raspuns care nu va va fi pe plac ,respectiv functionarul public nu are dreptul sa se implice in acte,activitati care impun au ca si procedura de desfasurare participarea mai multor categorii ale autoritatii ai statului.
In situatia concreta in care pretendentul la calitatea de sofer se afla in vecinatatea agentului de politie ,cum apreciati ca este interpretabila realitatea ca instructor este o persoana care este angajat permanent al aceleiasi structuri si autoritati a statului?
De ce apreciati ca mai marii din sistem ,au montat in masinile de examen toate sistemele posibile pentru inregistrarea desfasurarii examenului pentru obtinerea permisului auto?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
nu cunosc exact detalii dar la botosani sunt cativa agenti de politie (de frontiera,daca nu ma insel)care sunt in timpul liber instructori auto sau de arte martiale.
au castigat acest drept in instanta
calitatea de instructor a fost asociata cu cea de profesor(nu cunosc termenii de specialitate)

Alte discuții în legătură

Ingradirea dreptului la munca GMN GMN Sunt instructor auto autorizat, dupa ce am urmat, fireste, un curs de atestare profesionala organizat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii ... (vezi toată discuția)
Legislatie conflict de interese popiuliu popiuliu Buna ziua As fi interest daca un Sef de agentie teritoriala ARR poate desfasura activitati didactice la societatile comerciale care presteaza servicii de ... (vezi toată discuția)
Plangere scoala de soferi ContSters308212 ContSters308212 Nu stiu daca s-au mai postat intrebarile aceastea ,da va rog sa-mi raspundeti: Care-i institutii pot reclama scoala de soferi la care m-am inscris, ... (vezi toată discuția)