avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator societate

Buna ziua

Am urmat problema: pana in urma cu doua luni am fost membru al consiliului de administratie. Cand am fost facuta membru, am fost la notar si am dat specimen de semnatura + o declaratie in fata avocatului. In urma cu doua luni, presedintele consiliului de administratie a demisionat si eu am fost intrebata daca vreau sa fiu administrator. Intre timp au fost scoase noi acte constitutive in care eu apar ca administrator, acest lucru intamplandu-se fara ca eu sa dau vreo semnatura ca sunt de acord. Este ok ce s-a intamplat? E valabil actul constitutiv in forma actuala daca eu nu am dat niciun acord scris in vederea numirii mele?

Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 12:12, 29 Octombrie 2009
Legea societatilor comerciale, nr. 31/1990

Art. 153 ind. 12 :
[...]
(3) Pentru ca numirea unui administrator, respectiv a unui membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere, sa fie valabila din punct de vedere juridic, persoana numita trebuie sa o accepte in mod expres.
[...]
Din continutul declaratiei notariale nu rezulta consimtamantul Dvs pentru numirea ca administrator?
La notar am dat un specimen de semnatura. In fata avocatului am dat o declaratie ca nu detin cazier si indeplinesc conditiile legale pentru exercitarea calitatii de membru al consiliului de administratie dar nu de administrator. Pentru ca am dat aceasta declarate au putut face acte pt numirea mea ca administrator fara vreun acord scris al meu?
Sunteti sigura ca nu scrie si pentru ce societate comerciala? :closedtopic:
Obs: administrator = membru al Consiliului de Administratie.

Succes!
Declaratia pe proprie raspundere cu privire la indeplinirea conditiilor prevazute de lege pentru exercitarea calitatii de membru al CA nu reprezinta o acceptare expresa a functiei respective.
O asemenea acceptare poate rezulta numai din declaratia expresa data in adunarea generala si consemnata in procesul-verbal al sedintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator srl Madalina99 Madalina99 Administratorului i-a expirat mandatul si atunci cei 2 asociati au hotarat printr-un act aditional sa preia fiecare aceasta functie. Mai este necesar sa se ... (vezi toată discuția)
Depunere onrc act constitutiv actualizat emillius emillius Buna ziua, Ce documente trebuie sa contina dosarul pentru depunerea la ONRC a unui act constitutiv actualizat? Fata de ultima actualizare publicata nu s-au ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl scarla scarla Putem imputernici o persoana fizica din Romania in vederea infiintarii unei societati comerciale?Care ar fi actele necesare?Va multumim mult pentru raspunsuri (vezi toată discuția)