avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare permis de sedere dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare permis de sedere dupa casatorie

Buna ziua,

Sunt romanca, iar de curand m-am casatorit cu un cetatean apatrid, cu permis de sedere temporar (valabil pana in decembrie 2018). El avea permis de sedere temporar inca de dinainte de casatorie, avand in vedere ca este student aici. Pe permisul lui de sedere scrie "drept de munca", desi e student, e la rezidentiat in ultimul an.

Intrebare: Sotul meu trebuie sa isi schimbe permisul de sedere acum, imediat dupa casatorie, sau este OK daca asteptam pana mai aproape de data expirarii celui pe care il are deja eliberat de dinainte de casatorie?
Cel mai recent răspuns: Apatrid123 , utilizator 20:29, 20 Iunie 2018
Trebuie sa anunte in 30 de zile ca v ati casatorit.dar nu va faceti griji .cel mai rau caz va da amenda 100 de ron ca ati zis mai tarziu...puteti sa anuntati imigrari dar fara sa schimbati acum permisul.

ioana.h a scris:

Buna ziua,

Sunt romanca, iar de curand m-am casatorit cu un cetatean apatrid, cu permis de sedere temporar (valabil pana in decembrie 2018). El avea permis de sedere temporar inca de dinainte de casatorie, avand in vedere ca este student aici. Pe permisul lui de sedere scrie "drept de munca", desi e student, e la rezidentiat in ultimul an.

Intrebare: Sotul meu trebuie sa isi schimbe permisul de sedere acum, imediat dupa casatorie, sau este OK daca asteptam pana mai aproape de data expirarii celui pe care il are deja eliberat de dinainte de casatorie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Pasii necesari dupa casatoria cu un cetatean rus petra112 petra112 Buna ziua, M-am casatorit recent (de 5 zile) cu un cetatean rus si as dori sa stiu care sunt urmatorii pasi pt obtinerea permisului de sedere. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Angajat cetatean strain din afara uniunii europene Olivia E Olivia E Buna ziua, Urmeaza sa angajam in societate un cetatean din Columbia si unul din Argentina, amandoi au permis de sedere pe timp indelungat intrucat sunt ... (vezi toată discuția)