avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pentru circulare pe drum public sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pentru circulare pe drum public sub influeta bauturilor alcoolice

Deci am fost oprit de un echipaj de politie si depistat cu 0.82 alcool in aer,iar la spital mi.a iesit 1.85 si respectiv 1.60.La data respectiva aveam aproape un an decand am optinut permisul de conducere(cu 7 zile mai putin),ce as dori sa stiu e ce pedeapsa as putea primi avand in vedere ca asta e prima mea abatere.si daca ar trebui sa imi angajez un avocat cat mar costa?
Si inca ceva de cand a ajuns dosarul la parchet au trecut 7 luni si nu am primit nici un raspuns sau ceva in legatura cu dosarul.este normal?Si daca ar putea sa imi explice si mie cineva in ce consta o pedeapsa cu suspendare.va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
rajaq, utilizator
Cel mai recent răspuns: rajaq , utilizator 13:07, 16 Noiembrie 2009
ok am inteles.multumesc.dar mie mia fost retinut permisul pe data de 20.04.09 iar despre sentina finala cine stie cand o fi.acum as vrea sa stiu daca perioada de timp de la retinerea permisului si pana la sentinta se in calcul la ceva.stiu si eu sa pot da scoala de soferi mai repede.si sa zicem ca primesc un an cu suspendare deci o sa pot face scoala dupa un an fi sau o sa pot incepe scoala mai repede si sa o termin la finalul anului de suspendare.
vei avea si permisul anulat,adica dupa ce intervine reabilitarea va trebui sa faci din nou scoala-ca si cand n-ai avut carnet

Daca se dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei , conform art 64, din codul penal , se va dispune si anularea permisului de conducere.
Insa dobandirea va avea loc in termen de 1 an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti.

Reabilitarea de drept va opera dupa scurgerea unui termen de incercare, compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga un termen de 2 ani .
Si acest mod de individualizare judiciara a pedepsei va opera numai daca n-a existat o condamnare mai mare de 6 luni , iar pedeapsa aplicata e de cel mult 3 ani , sau 2 ani , in caz de concurs de infractiuni.
in penal avem hotarari definitive nu si irevocabile:)
ORDONANTA DE URGENTA nr. 9/2009
pentru completarea art. 103 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002
privind circulatia pe drumurile publice

Articol unic:

"In situatia in care autoritatea emitenta a permisului de conducere a sesizat instanta de judecata potrivit art. 114 alin. (1) lit.e), autoritatea emitenta a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, suspendare ce opereaza pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti(cu titlu de exemplu)

si in dreptul penal exista hotarari definitive si irevocabile:)

Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
codul de procedura penala titlul III vorbeste numai de existenta hotararilor definitive.hotararea prin care o persoana este condamnata pentru infractiuni privind circulatia rutier, dupa exercitarea cailor de atac va fi definitiva nu si irevocabila:)

Alte discuții în legătură

Dosar penal cu suspendare octapesik octapesik Daca un conducator auto este detectat cu alcoolemie in sange in valoare de 1.85,ce i se intampla in cazul in care primeste dosar penal cu suspendare? (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.73 etilotest, la ce sa ma astept? andreifcdb andreifcdb In data de 28 decembrie 2011 am avut un accident rutier fara victime, fara alte masini implicate, doar un copac. In aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie ... (vezi toată discuția)
Permis anulat ... cand mai pot sa dau de permis ? cryisty cryisty buna ziua ... dupa cat timp se mai poate obtine permisul de conducere adica sa fac scoala examene si toate alea :) , dupa ce a fost anulat ... acesta a fost ... (vezi toată discuția)