avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat ... cand mai pot sa dau de permis ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat ... cand mai pot sa dau de permis ?

buna ziua ... dupa cat timp se mai poate obtine permisul de conducere adica sa fac scoala examene si toate alea :) , dupa ce a fost anulat ... acesta a fost anulat pt conducere sub influenta alcoolului peste 0.80 mg/l , accident cu vatamare corporala cu ingrijiri medicale de peste 30 de zile ... va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 12:36, 20 Decembrie 2009
Buna ziua !
Nu ne spuneti ce pedeapsa ati primit, aspect foarte important.
Daca pedeapsa aplicata de instanta a fost amenda sau inchisoarea ce nu depaseste 1 an si in decurs de 3 ani de la executarea sau stingerea pedepsei, nu ati savarsit nico alta infractiune, intervine reabilitarea de drept.
Cu stima !
Art. 249. - Persoana al carei permis de conducere a fost anulat se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, daca îndeplineste conditiile prevazute la art. 103 din ordonanta de urgenta.

Art. 250. - Dosarul de examinare trebuie sa cuprinda, pe lânga documentele prevazute la art. 57:

a) cererea de prezentare la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere în locul celui anulat;

b) copia hotarârii judecatoresti ramase definitiva;

c) dovada ca a absolvit un curs de legislatie rutiera si conduita preventiva organizat de o scoala de conducatori de autovehicule autorizata

[ link extern ]
Dupa trei ani veti putea da din nou pt permis, si totusi eu nu va inteleg. Peste 3ani aveti de gand sa faceti aceiasi figura sau ati tras si o lectie din intamplarea cu pricina? Cu placere,anticipat.:sorry:
Daca ai primit o pedeapsa cu suspendare poti sa dai examen dupa 1 an e la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatorest.Daca ai primit amenda penala sau pedeapsa cu executare poti sa dai dupa 6 luni.Va trebuiisa faci aproape toata scoala de soferi fara orele de condus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto anulat_ adryanb27 adryanb27 in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare, pentru conducerea unui auto neinmatriculat, intervine si anularea permisului auto. se face scoala de soferi ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool karlo_cip karlo_cip Buna seara! Daca mi se face dosar penal pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice exista posibilitatea sa scap fara anularea pemisului ci doar cu o ... (vezi toată discuția)
Cum imi redobandesc permisul anulat ? guvy guvy Buna ziua. Sunt nou pe acest forum si va rog sa ma ajutati. In data de 12 mai 2007 am fast implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala ... (vezi toată discuția)