Buna seara!
Daca mi se face dosar penal pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice exista posibilitatea sa scap fara anularea pemisului ci doar cu o suspendaresau amenda??
O seara buna!
no way , nicidecum, dar dupa ce se termina de executat pedeapsa principala se poate face dosar din nou pentru a da de permis .Cu o suspendare va alegeti, dc sunteti la prima abatere, daca aveti coada ................probleme.
De anularea permisului nu veti scapa, insa dupa ce permisul a fost anulat se poate obtine un nou permis de conducere, pe baza de examen dupa un an de la data ramanerii defintive a hotarraii de condamnare si nu dupa ce s-a executat pedeapsa principala.Exemplu: pedeapsa mea este de un an cu suspendare, termenul meu de incercare se compune din pedeapsa de un an la care se adauga un termen de 2 ani potrivit art.82 cp., total 3 ani, insa pentru obtinerea permisului puteti da examen dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Dupa un an de la data ramenrii definitive ahotararii veti putea da din nou examen.In cazul dvs., termenul de incercare este de 3 ani 6 luni, deci ochii-n patru in aceasta perioada.Succes!