avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pentru alcool

Buna seara!
Daca mi se face dosar penal pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice exista posibilitatea sa scap fara anularea pemisului ci doar cu o suspendaresau amenda??
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:48, 22 Ianuarie 2010
numai in conditiile in care se va dispune nup in baza art 18 ind 1
no way , nicidecum, dar dupa ce se termina de executat pedeapsa principala se poate face dosar din nou pentru a da de permis .Cu o suspendare va alegeti, dc sunteti la prima abatere, daca aveti coada ................probleme.
De anularea permisului nu veti scapa, insa dupa ce permisul a fost anulat se poate obtine un nou permis de conducere, pe baza de examen dupa un an de la data ramanerii defintive a hotarraii de condamnare si nu dupa ce s-a executat pedeapsa principala.Exemplu: pedeapsa mea este de un an cu suspendare, termenul meu de incercare se compune din pedeapsa de un an la care se adauga un termen de 2 ani potrivit art.82 cp., total 3 ani, insa pentru obtinerea permisului puteti da examen dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna! pedeapsa mea este de un an si jumatate cu suspendare , dupa cat timp pot sa dau din nou examen pt obtinerea permisului. merci mult
Dupa un an de la data ramenrii definitive ahotararii veti putea da din nou examen.In cazul dvs., termenul de incercare este de 3 ani 6 luni, deci ochii-n patru in aceasta perioada.Succes!
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Permis retinut consum alcool,cum se poate redobandi? bebi-63 bebi-63 Cum se poate redobandi permisul retinut in urma consumului de alcool peste limitele legale?A avut loc procesul pronuntarea pedepsei cu suspendare si in ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati sa inteleg o sentinta sofercumintit sofercumintit Buna seara, Va rog frumos sa imi explicati aceasta sentinta penala (ramasa definitiva prin nerecurare) si mai ales va rog sa imi spuneti daca se face ... (vezi toată discuția)
Informatii obtinere permis laurentiu_30 laurentiu_30 buna seara am si eu o problema . doresc sa dau si eu de permis de conducere si nu stiu dac am dreptul deoarece am avut o condamnare cu executare de un si nu ... (vezi toată discuția)