avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog sa ma ajutati sa inteleg o sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog sa ma ajutati sa inteleg o sentinta

Buna seara,

Va rog frumos sa imi explicati aceasta sentinta penala (ramasa definitiva prin nerecurare) si mai ales va rog sa imi spuneti daca se face referire la dreptul de a conduce pana la ispasirea pedepsei.


Admite cererea formulata de inculpat privind judecarea sa potrivit procedurii prevazute de art. 320/1 C.pr.pen.

In baza art. 87 din OUG 195/2002 republicata, cu aplicarea 320/1 C.pr.pen. condamna inculpatul x, fara antecedente penale, la 8 luni inchisoare.
In baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o durata de 2 ani si 8 luni, termen de incercare potrivit art. 82 CP, compus din pedeapsa stabilita si un interval de 2 ani.
Atrage atentia inculpatului asupra disp. Art. 83 CP.

Aplica inculpatului cu titlu de pedeapsa accesorie interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a II-a si lit. b cP, pe durata executarii pedepsei principale, in conditiile prevazute de art. 71 CP.

In baza art. 71 alin. 5 CP dipune suspendarea conditionata a pedepsei accesorii pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei principale.

Obliga inculpatul la plata sumei de 600 de lei cheltuieli judiciare statului, din care suma de 200 lei reprezentand onorariul avocatului din oficiu, se va avansa din fondurile MJ.
Cu recurs etc.
Pronuntata in sedinta publica din 14.11.2012 la judecatoria X.


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sofercumintit , utilizator 19:39, 29 Decembrie 2012
Ca urmare a condamnarii, se anuleaza in temeiul legii permisul de conducere.
Puteti sustine examen pentru dobandirea dreptului de a conduce dupa trecerea unui an de la data ramanerii definitive a pedepsei.
Aţi primit o pedeapsă de 8 luni închisoare, pedeapsă a cărei executare a fost suspendată conform art. 81 cod penal. Pedepsele accesorii nu fac referire la conducerea autovehiculelor, însă pemisul dvs. va fianulat, iar drept urmare, veţi putea susţine un nou examen pentru obţinerea permisului după trecerea unui an de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Executarea pedepsei principale , ca şi a celei accesorii , a fost suspendată condiţionat, ceea ce presupune că pe parcursul termenului de încercare , cu durata de 2 ani şi 8 luni, dvs. să nu mai comiteţi infracţiuni, în caz contrar urmând ca suspendarea executării pedepsei să fie revocată şi să vă ispăşiţi integral pedeapsa în penitenciar.
Va multumesc.
La Multi Ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa sustin examenul pentru permis? bestflorin bestflorin Buna ziua.Am avut un accident auto,in urma caruia am fost condamnat la 1an si 2luni de inchisoare cu suspendare.In sentinta am urmatorul paragraf:(În baza ... (vezi toată discuția)
Doresc si eu sa stiu ce"insemna "... si daca mai pot recupera permisul de conducere ??? inteu87 inteu87 Solutie: În baza art.3201 alin.4 Cod procedură penală - admite cererea formulată de către inculpat ...... la 6 (şase) luni închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat - data la care se poate da examen dyym1 dyym1 La data de 24 10 2012 s-a pronuntat o hotarare de condamnare la 3 (trei) luni inchisoare , cu suspendare , pentru conducerea unui vehicul in stare de ebrietate ... (vezi toată discuția)