avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Medie la purtare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Medie la purtare

Salutare! Sunt elev in clasa a 11-a si am o problema. In semestrul 1 mi-a fost incheiata media 8 la purtare, din cauza absentelor nemotivate. Am avut destul de multe si majoritatea au fost motivate cu scutiri false etc. . Si, nu imi doresc sa ramana situatia asa. Nu stiu unde sa citesc ce ar trebui sa fac, m-am informat destul de mult si exista metoda contestatiilor dar nu am inteles daca se poate aplica si la media la purtare si daca este posibil, care ar fi procedura. Avantajul meu este ca "diriginta" neoficiala a mea este chiar directoarea liceului. Credeti ca pot rezolva asta in vreun anume fel?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:15, 25 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata,

Personal am ramas "masca" citind topicul deschis de tine.
Vrei sa spui ca nu esti multumit de media cu care ti a fost incheiat semestrul 1? Vrei sa contesti pe consideratia ca esti nemultumit intrucat tu consideri ca meritai 10? Asta dupa ce scrii ca ai absentat si motivat absentele cu scutiri false?
Personal, nu sunt in masura sa-ti dau un raspuns din punct de vedere juridic. Dar am sa ti dau un raspuns in calitate de mama a doi copii, care astazi au 26 si 25 de ani. Fiica mea, cu ani in urma, eleva fiind in clasa a 11-a a ales sa absenteze de la unul din cele mai bune licee din oras. A fost un fel de protest al ei pentru faptul ca tatal a ales sa divorteze. A avut zeci de absente pe care i le am motivat cu scutiri facute de mana in care ii justificam zilele in care a lipsit. Pana intr-o zi, cand am spus "stop". Eram constienta ca fiica mea a pierdut lectii intregi de predare si ca trebuie sa iau o masura. Masura a fost una care personal, in calitate de mama, m a durut. Dar pe ea, a durut o si mai tare. Am decis ca nu mai trebuie sa intervin. In concluzie, fiica mea a fost pusa in situatia de a repeta anul scolar. Realizand ceea ce a facut, m a rugat sa o mut de la acel liceu, deoarece ii era rusine sa mai dea ochii cu profesorii si colegii. In acelasi timp, era suparata si pe mine.
Dar a fost o lectie de viata pentru ea, care dupa ani a terminat o scoala posticeala de asistente medicale cu 10 ca sefa de promotie. Nu am putut fi alaturi de ea atunci, dar printre lacrimi mi a multumit pentru ceea ce am facut cu ani in urma.
Citeste acest link te rog. Este o poveste adevarata scrisa de fiica mea.
[ link extern ] /

P.S. Cer scuze colegilor mei moderatori pentru interventie, dar consider ca acest tanar trebuie sa constientizeze si sa si asume raspunderea asupra faptelor pe care le a facut. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament scolar ortanmariana ortanmariana Scaderea mediei la purtare a unui elev de liceu se poate ataca in instanta? Scoala este obligata sa justifice scaderea mediei la purtare atunci cand este ... (vezi toată discuția)
Contestarea notei la purtare in timpul liceului Gabriel.BRD Gabriel.BRD Se poate contesta o nota din timpul liceului in vederea modificarii? Eu acum sunt la facultate dar vreau sa incerc sa modific o nota la purtare de 7.50 luata ... (vezi toată discuția)
Abuzuri stv stv Buna ziua,am o problema in ceea ce priveste comportamentul profesorul de educatie fizica al fiului meu. Trecand peste subiectivismul calitatii de parinte,nu ... (vezi toată discuția)