avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca s-a prescris dreptul de a cere compensatii morale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca s-a prescris dreptul de a cere compensatii morale in accident mortal

Fiul meu a murit in accident rutier in septembrie 2009 . Eu am plecat din tara . Am divortat de sotul meu in 2010. Fostul sot s-a constituit parte civila in dosarul penal al celui care a produs accidentul. Prin Decizia 702 din 13/06/2016 curtea de apel pitesti gaseste vina celui care a dus la moartea fiului meu de 100% . -Sentinta penala 362/S242. In dosarul 708/288/2016 fostul meu sot a castigat despagubiri morale de la Fondul de garantare al asiguratilor la despagubiri in cuantum de 55000 de euro . Intrebatea mea este daca in cazul meu este sau nu prescris dreptul de a cere despagubiri morale de la fondul de garantare atat timp cat eu nu m-am constituit parte in procesul penal care a fost definitiv in 13/06/2016 . Stiu ca termenul de prescritie este de 5 ani in cazul in care condamnarea faptasului a fost la 2ani si 6luni cu suspendare dar de cand se scurge acest terminat ? Din momentul producerii tragediei sau din momentul in care s-a dat decizia finala penala in 2016 prin care se arata ca vina a fost in intregime a celui care a produs accidentul si nu jumate jumate cum a fost data prima sentinta penala in 2015 . Va tog sa ma ajutati cu un raspuns daca am sanse intr-un proces sau s-a prescris termenul de actiune din partea mea . Multumesc

Alte discuții în legătură

Fondul de garantare Verisss Verisss In iulie 2015 am avut un accident rutier in urma caruia unul din 4 pasageri a ramas paralizata. La momentul acela am despagubit victima cu o suma de bani si a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de deces in accident de masina mucuta mucuta buna.am si eu niste nelamuriri(foarte multe),viitorul meu sot a fost ucis intr0un accident de masina in decembrie 2008,la rupea gara.avem un copil impreuna de ... (vezi toată discuția)