avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte primite la eliberarea din funcție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte primite la eliberarea din funcție

Ce acte trebuie să primești la desfacerea contractului de muncă atunci când ești eliberat din funcție?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:52, 29 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acte primite la incetarea raportului de munca/de serviciu :
- decizia de incetare a c.i.m. / a raportului de serviciu
- adeverinta de vechime
- se mai poate elibera adeverinta pentru somaj, nota de lichidare.

HG 905/2017
art.7
......
(5) La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.

(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....
Vă mulțumesc pentru răspuns! Știți cumva daca decizia de sancționare cu excluderea din profesie tine loc de decizie de încetare a c.i.m./a raportului de serviciu? Ce ar trebui să cuprindă o decizie de încetare a c.i.m./a raportului de serviciu?
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizia de sanctionare disciplinara - inclusiv cea de desfacere disciplinara a c.i.m. - se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

2. Codul Muncii nu reglementeaza strict continutul deciziei de incetare a raportului de munca, ci doar pentru anumite situatii prevede asa ceva.

3. Sub sancţiunea nulităţii absolute, actul administrativ de sancţionare- in situatia raporturilorde serviciu - va cuprinde în mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinară;
b) temeiul legal în baza căruia se aplică sancţiunea disciplinară;
c) motivul pentru care a fost aplicată o altă sancţiune decât cea propusă de comisia de disciplină;
d) termenul în care sancţiunea disciplinară poate fi contestată;
e) instanţa competentă la care poate fi contestat actul administrativ prin care s-a dispus sancţiunea disciplinară.

4. Detaliati mai mult problema dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru abateri disciplinare mihaela_1968 mihaela_1968 Un salariat a facut o abatere grava, prevazuta in Regulamentul intern (absente nemotivate), repetata pe parcursul a 10 luni ( a mai fost sanctionat pt. asta cu ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara art. 61 a). decizia de sanctionare cu detalii personale tine loc de decizie de incetare a contractului ? dexro dexro Am fost concediat disciplinar cu art. 61 lit. a) din Codul Muncii - abateri repetate. Angajatorul a emis o \"decizie privind sanctionarea disciplinara\" care ... (vezi toată discuția)