avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati pentru a intelege solutiile pe care le avem la dispozitie in urmatoarea speta:
Matusa mea a fost casatorita de 2 ori, din prima casatorie avand un fiu (bolnav psihic care nu isi poate urmari drepturile). Dupa divortul de primul sot a vandut apartamentul in care statea si a luat un alt apartament cu al doilea sot in a carui titlu de proprietate l-a trecut si pe copil. Ea a murit acum 3 ani, fiul locuind in continuare cu sotul care are o fiica dintr-o casatorie anterioara. La acea data nu s-a facut dezbaterea mostenirii. Acum 2 luni a murit si al doilea sot al matusii. Intrebarea este cum se imparte mostenirea (respectiv apartamentul in care locuieste acum varul meu) ? Il poate obliga fiica sa paraseasca locuinta? va multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
adela_11, utilizator
Buna seara,
Daca din inscrisuri se poate dovedi ca acel imobil a fost cumparat exclusiv sau in mare masura cu banii matusii decedate atunci casa se imparte astfel:
Partea care se dovedeste ca a fost a matusii:
- copilul ei 3/4 si sotul supravietuitor 1/4
Rartea acoperita de ambii
- sotul supravietuitor 5/8 si copilul 3/8.
Bunurile lui raman exclusiv fiicei sotului.
Va sfatuiesc sa angajati un avocat care sa-l sprijine pe varul dumneavoastra la dezbaterea succesiunii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire gabriel_vavilov gabriel_vavilov buna seara, va rog urgent raspuns unchiul meusi matusa mea aveau o casa impreuna. unchiul a murit de curand app 3 luni. intreaga curte cu casa, a inceput ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Sora mamei, fără descendenți, a murit cu o săptămână înaintea soțului ei, care are două fete. cum se împarte moștenirea mătușii mele? kalamatianos28 kalamatianos28 Buns ziua, Matusa mea a avut un apartament cumparat inainte de casatorie.S-a casatorit,iar sotul are 2 fete din alta casatorie.Din pacate matusa a murit,iar ... (vezi toată discuția)