avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe profit

Bună ziua, a s vrea să știu dacă în primul trimestru m am încadrat la plata impozitului pe venit și am avut pierderi iar în trimestrul al doilea am trecut la impozit pe profit, pierderea din primul trimestru poate fi dedusa în trimestrul al doilea. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 20:41, 25 Aprilie 2018
Nu puteti. Ca principiu Codul Fiscal precizeaza ca pierderea fiscala este cuprinsa in D101:

ART. 31 - Pierderi fiscale

(1) Pierderea anuală, stabilită prin declarația de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obținute în următorii 7 ani consecutivi.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Este vorba de pierdere pe primul trimestru al anului 2018 când m-am încadrat la impozit pe venit nu pe tot anul. Din data de 01.04.2018, din trimestrul al doilea am trecut la impozit pe profit iar dacă am profit pe trimestrul al doilea ar trebui să scădem pierderea din primul trimestru și doar pe diferența sa plătesc impozit pe profit. Vă rog să-mi spuneți dacă este corect așa. Vă mulțumesc.
Pierderea din trim I 2018 nu se recupereaza la calcul impozit pe profit , intrucat nu e fiscala.
Vă rog să mă lămuririti, dacă am avut în primul trimestru pierdere de 100 de lei iar în trimestrul al doilea am avut profit 100 de lei eu înțeleg ca în trimestrul al doilea nu am de plata impozit pe profit deoarece s a recuperat pierderea din primul trimestru. Vă mulțumesc.
La calculul impozitului pe profit se poate recupera pierderea fiscala din perioadele in care ati fost platitor de impozit pe profit. Aceasta pierdere fiscala trebuie sa rezulte efectiv din declaratia 101. Aveti D101 pe trim I? Nu. Deci nu aveti cum sa o recuperati.

Aveti de plata 16 lei, pt ca acea pierdere este contabila doar, nu pierdere fiscala in sensul impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare sau recuperare profit NNorbert NNorbert Buna ziua Am urmatorul caz, la data de 31.12.2013 societatea a fost pe pierdere 20.000 lei. In trimestrul I 2014 am avut pierdere de 7.000 lei, iar in ... (vezi toată discuția)
Recuperarea pierderii din anul anterior STOICA MADALINA STOICA MADALINA Buna ziua, In 2014 o societate a fost platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor si a inregistrat pierdere, datorita depasirii plafonului a ... (vezi toată discuția)
Impozit profit 2011 popamirceacricau popamirceacricau Buna ziua, am urmatoarea situatie: -pe primele 3 trimestre 2010 am declarat si platit impozit minim in suma de 3225 lei; -pe trim.4 impozit calculat este de ... (vezi toată discuția)