avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul vechime in munca

Buna ziua,
Ma numesc Adrian Dima, angajat ArcelorMittal din 1988, iar in perioada martie 1990- ianuarie 1993 am lucrat la program de 4 ore(in baza HG 41 bis/1990) fiind student la seral. Doresc sa aflu modul de calcul al vechimii in munca si al stagiului de cotizare pentru perioada amintita mai sus.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 25 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vechimea in munca , stagiul de cotizare se calculeaza proportional cu timpul de munca lucrat.

Adica, 1 an de zile lucrat cu 4 ore/zi = 6 luni vechime in muna = 6 luni stagiu de cotizare.

Legea 3/1977
art.20
...
(5) Pentru persoanele care au fost încadrate sa lucreze, potrivit legii, cu program redus, vechimea în munca se ia în considerare proporţional cu timpul lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ma numesc adrian dima, angajat liberty galati din ... Adrian D Adrian D Buna ziua, Ma numesc Adrian Dima, angajat Liberty Galati din 1988, iar in perioada martie 1990- ianuarie 1993 am lucrat la program de 4 ore(in baza HG 41 ... (vezi toată discuția)
Calculul vechimi pt timp partial( 4 ore) florinbudu florinbudu Daca am lucrat 4 ani la 4 ore ,(am fost student la seral) cati ani am vechime in munca 4 sau 2 ani ? in prezent am 49 de ani ,iar in cartea de munca au fost ... (vezi toată discuția)
In perioada 1986-1990 am fost studenta la o facultate, tehnica ... Carmen Viorica Pop Carmen Viorica Pop In perioada 1986-1990 am fost studenta la o facultate, tehnica cursuri serale și am lucrat program de 4 ore (1/2 norma). Cum se calculează vechimea pentru ... (vezi toată discuția)