avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Complex rezidential
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Complex rezidential

Buna ziua,

Locuiesc intr-un complex rezidential format dintr-un bloc si vile, avand ca parte comuna drumul de acces si suntem racordati la acelasi apometru general de apa.

Intrebare este: daca locuim la casa cum se platesc cheltuielile cu salariatii asociatiei? Ar fi absurd pe cota-parte indiviza, din moment ce vilele au curti separate si un spatiul util comparativ mai mare decat apartamentele.

Si a doua intrebare: se pot infiinta 2 asociatii, una care sa se ocupe strict de partile comune (apa, drum) si alta care sa se ocupe de bloc?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:50, 26 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa incheiati contracte individuale de furnizare a serviciilor si utilitatilor. Ca aveti in comun un drum de acces in comun, ce se poate intampla? La noi, la bloc (fara complex rezidential), folosim de 40 ani o alee de acces in bloc si doar eu si cativa vecini ne ocupam de curatenia si indepartarea zapezii acestuia. Solicitati incheierea de contracte individuale de furnizare si terminati cu asocierea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare asociatie de proprietari sisi27 sisi27 Buan ziua, Spuneti-mi va rog care sunt pasii de urmat(conform legii) in cazul in care dintr-o asociatie de 4 scari se doreste separarea in 2 asociatii a cite ... (vezi toată discuția)
Preluare cota indiviza Mihaflorica Mihaflorica Intr-un ansamblu rezidential de vile drumurile de acces si aleile aflate in proprietatea constructorului urmeaza a fi preluate in cota indiviza de catre ... (vezi toată discuția)
Plata caldura ivanvintilica ivanvintilica Locuiesc intr-un bloc racordat la incalzirea in sistem centralizat. Pe tronsonul unei scari in care am si eu apartamentul sunt singurul care am centrala ... (vezi toată discuția)