avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Amortizare imobil deductibilitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Amortizare imobil deductibilitate

Textul intrebarii: Societatea detine un imobil cu destinatia spatii comerciale de inchiriat.
Datorita crizei economico-financiare globale si a trendului descrescator al pietei imobiliare suprafata comerciala nu este inchiriata in totalitate, existand si spatii neinchiriate.
Imobilul este utilizat in prestarea de servicii, dar nu in proportie de 100 %.
Intrebarea este daca amortizarea contabila lunara a imobilului este deductibila la calculul impozitului pe profit in totalitate sau doar proportional cu gradul de utilizare ( inchiriere) a spatiilor comerciale precum si temeiul legal.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:19, 29 Octombrie 2009
Potrivit Codului Fiscal cheltuielile care au legatura cu activitatea intreprinderii (deci sunt facute pentru a obtine venituri) sunt deductibile.

Desi imobilul respectiv nu este inchiriat in totalitate, dar este pe piata, deci, dupa pararea mea, amortizarea este deductibila in totalitate.
Imobilul se amortizeaza si cheltuielile sunt deductibile in totalitate chiar daca e inchiriat doar partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli spatiu blu_angel blu_angel Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema....Am citit pe forum tot ce era legat de cheltuielile cu amenajarea spatiului de lucru al firmei ... (vezi toată discuția)
Amortizare beinaz a beinaz a O societate platitoarea de impozit pe profit,cu obiectul de activitate amanet a achizitionat in 2014 o masina, care este folosita de administratorul ... (vezi toată discuția)
Achizitie flori margareta teodorescu margareta teodorescu Firma la care lucrez vrea sa achizitioneaze de la pfa sau cu factura, nu se stie sigur, pomisori verzi si flori pt gradina. In contabilitate pe ce cont se ... (vezi toată discuția)