avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie flori
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie flori

Firma la care lucrez vrea sa achizitioneaze de la pfa sau cu factura, nu se stie sigur, pomisori verzi si flori pt gradina. In contabilitate pe ce cont se inregistreaza, de care cheltuiala este? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 11:08, 25 Mai 2009
nu cred ca am inteles exact...;) vrea sa achizitioneze de la PFA cu factura sau fara :rolleyes: sau e PFA sau nu e PFA :hm:
Eu le-as pune pe un 604...pe 6025 nu merge avand in vedere ca firma nu are ca obiect de activitate activitati din agricultura. Intrebarea e daca sunt deductibile dpdv fiscal, avand in vedere ca nu sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri....
in functie de valoare sunt obiecte de inventar sau mijloace fixe... reglementarile au lacune in legatura cu mediul ambient fapt care va poate crea probleme in legatura cu deductibilitatea...faceti trimitere ca argumentatie pro deductibilitate la un mobilier de birou extravagant si scump- il accepta pe deducere sau nu!?
In functie de valoare, le-as pune in 611 dar daca sunt valori mari le-as considera amenajari ale spatiului si le-as amortiza pe perioada contractului, daca este spatiu inchiriat.
Depinde de valoarea .as merge pe obiecte de inventar sau pe 604

Alte discuții în legătură

Cumparare laptop - pfa neplătitor de tva danar122 danar122 Buna ziua. Sunt PFA traducator, neplătitor de TVA. 1. Daca imi cumpar un laptop de 2000 lei (cu tot cu TVA-ul aferent), deci sub 2500 lei, inteleg ca il ... (vezi toată discuția)
Diferenta mijloc fix si obiect inventar elizastochita elizastochita Incerc sa inteleg diferenta dintre obiecte de inventar si mijloace fixe: o imprimanta pe care o folosesc mai mult de 1 an, cu pretul de 1000 lei este mijloc ... (vezi toată discuția)
Înfiinþare "persoanã autorizatã" (profesie liberalã) TheoDillmann TheoDillmann Bună ziua, Am antamat astăzi înregistrarea la ANAF ca traducător autorizat, depunând formularele 070 şi 220. Cam peste o săptămână voi primi un ... (vezi toată discuția)