vecinul a construit gardul cu 40 de cm mai incolo pe proprietatea lui,acum pe cei 40 decm care delimiteaza proprietatile vrea sa amplaseze conducta de evacuare pluviala,poate face acest lucru ?
CaraD
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
De ce s-au delimtat proprietatile intr-un mod neconform cu realitatea din CF / masuratori? Cine este proprietarul celor 40 cm acum? Adica prin ce act sau intelegere nescrisa...
Daca nu mai este proprietarul celor 40 cm, evident vecinul va avea nevoie de acordul dvs pentru a-si instala acolo utilitatile
proprietarul este vecinul meu (care a construit un bloc,alta poveste )dar dintr-o eroare de executie derivata din fundatie a construit gardul dincolo de ea ,cei 40 de cm reprezentand fundatia pe care trebuia sa ridice gardul initial, iar acum pe aceasta fundatie care ii apartine dar este dincoace de gard vrea sa amplaseze aceasta teava pt. colectarea apei pluviale de pe prop. lui,Aveti dreptate s-a construit gardul si a ramas aceasta fundatie dincoace de gard care este prop. vecinului , acum el sustine ca poate sa faca ce vrea pe prop. lui ! Va intreb chiar poate sa faca ce vrea ?
CaraD
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
In teorie poate face ce vrea pe proprietatea dumisale. Daca din actele de proprietate, masuratori, etc bucata aceea apare ca fiind proprietatea vecinului, evident poarte dispune de ea.
Dar nu se poate nici ca dvs sa stati cu o conducta a altuia in ceea ce fizic arata ca fiind proprietatea dvs, gardul fiind dincolo de aceasta.
Din ce inteleg este o eroare de executie, care ar fi de fapt o abatere de la prevederile autorizatiei de constructie. Cred ca acolo va trebui sa va adresati cu o reclamatie mai intai, la Inspectoratul Teritorial in Constructii.
Daca nu pare sa dea rezultate, aveti si dvs dreptul de a va ingradi proprietaea. Deci de a ridica gard pe ceea ce este limita din masuratori a proprietatii. Deci vecinul nu poate darama gardul dvs ca sa-si instaleze conductele. daca nu sunt chiar pe limita de hotar, atunci conducta va ramane intre doua garduri!
Gard intre proprietati
sandua
Pentru imprejmuirea proprietatii, cu acordul verbal al vecinului am hotarat construirea gardului. Astfel, fundatia a fost turnata 10 cm pe proprietatea mea si ... (vezi toată discuția)