avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Separare titlu de proprietate de pe unul cu mai multi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Separare titlu de proprietate de pe unul cu mai multi detinatori

Tatal meu impreuna cu fratii/surorile acestuia detin impreuna un titlu de proprietate cu terenuri agricole mostenite de la buniculr meu. Spun impreuna pentru ca toti sunt trecuti pe titlu.
Problema e ca pe langa terenuri, pe titlu se afla si o gradina intravilan care nu e parte a mostenirii ci parte a tatalui meu - cumparata odata cu o casa.
Cum se poate face titlu de proprietate separat pe acea gradina?
Cel mai recent răspuns: apeiron2 , utilizator 14:09, 1 Mai 2018
Nu se poate emite un alt titlu separat.
Tata și frații trebuie să încheie un act de partaj, in care fiecare să își ia în lot terenul pe care îl deține.
Dacă decedeaza unul dintre ei, va trebui dezbătută succesiunea și încheiat partajul cu moștenitorii acestuia.
Asa ca sugestia mea e să facă ordine, acum ca sunt toti in viata.
Asa cum vi s-a sugerat, perfectati un act de partaj voluntar, fiind individualizate loturile cuvenite fiecaruia dintre coproprietari.

Partajarea si lotizarea pot fi realizate oricand.

Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, in cazul in care nu survine un acord intre copartasi, oricare dintre ei se pot adresa instantei de judecata.

Imparteala presupune plata unei taxe judiciare de 3 % din valoarea masei partajabile, valoare orientativa, conform grilei notariale.
( exista si persoane care pot fi scutite de taxa judiciara, daca intrunesc cerintele imperative ale legii ).

In probatiune puteti uza de inscrisuri, martori, expertiza topografica, pentru identificarea terenului litigant, precum si pentru formarea loturilor.

Succes.

Nimeni nu a sesizat situatia corect. Ar trebui sa faceti o actiune separata sa scoateti proprietatea exclusiva a tatalui din titlul ce compune masa succesorala si apoi sa faceti partajul. Daca in titlu nu se regaseste toate suprafetele va trebui inlocuita suprafata , se va calcula exact cat teren a avut bunicul si veti cere Primariei sa completeze suprafata care lipseste din fosta proprietate a bunicului . Este o greseala ca a trecut proprietatea tatalui in masa succesorala. Iar cat despre titlu , nu este nevoie nici nu ar putea fi emis, intrucat aveti contract de vanzare - cumparare, sau ce aveti. Trebuie de demonstrat ca este proprietatea tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate teren agricol dany2605 dany2605 Buna seara. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. familia mea are in propietate o suprafata de 16 ha teren agricol. acesta este pe numele buniciilor care ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa sucesiune Elyza24 Elyza24 Tatal meu si-a intretinut parintii, pe bunicii mei, fara sa fi semnat un act sau ceva si a fost alaturi de ei cat au trait, casa in care au locuit ei fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiunea aaannn aaannn As dori sa stiu daca o succesiune facuta acum 20 de ani se mai poate redeschide si daca se poate face doar dupa o parte din mostenire,in cazul de fata este ... (vezi toată discuția)