avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz privind transcrierea actului de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz privind transcrierea actului de nastere

Buna ziua!!! In 2016 m-am casatorit, casatoria fiind inregistrata in RM (mentionez totodata ca in urma casatoriei am luat numele de familie a sotului). Fiind stabiliti in Italia a trebuit sa ne intoarcem de urgenta acolo, fapt pt care nu am reusit sa transcriem certificatul de casatorie in Romania. Astfel, in 2017 am nascut in Italia, iar in certificatul de nastere emis de autoritatile italiene figurez cu numele de familie anterior casatoriei. Revenind in Romania am mers la primarie pt a transcrie certificatul de nastere, acolo ne-au spus initial sa transcrim actul de casatorie si ulterior sa ne adresam pt transcrierea certificatului de nastere a copiluli. Asa am si facut. Am transcris actul de casatorie si respectiv mi-am scimbat toate actele cu numele nou (cel al sotului), insa cand am depus cererea pt transcrierea certificatului de nastere a copilului autoritatile au refuzat transcrierea motivand ca in certificatul de nastere emis in Italia figurez cu un alt nume iar in certificatul de casatorie am altul (asta desi in certificatul de casatorie eate mentionat ca aleg numele sotului si care era numele anterior) Intrebarea mea este: cum putem obtine certificatul de nastere pt copil si care este procedura???

Alte discuții în legătură

Transcrierea actului de separare in romania smile_506 smile_506 Conform legii UE daca sotul si sotia au decis sa divorteze, actul de divort trebuie facuta in locul in care au locuit impreuna. Au avut domiciliul de cel ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere David ioana ramona David ioana ramona In luna ianuarie sa terminat divortul dintro mine si fostul sot, urmand ca pe 15.02.17 sa dau nastere unei fetite in italia,in aprilie am venit in Romania sa ... (vezi toată discuția)
Transcriere acte stare civila Justitiarul71 Justitiarul71 O d.na se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, dupa care pleaca sa locuiasca la sot in Italia. Se cearta cu sotul si se muta la amant. Din relatia de ... (vezi toată discuția)