avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica auto

Buna ziua,
Am fost subiectul unui accident, s-a facut o expertiza, expertul a tras niste concluzii, Partea vinovata a pus alte intrebari, iar expertul a raspuns punctual, exceptand una, unde a dat un raspuns suplimentar fara sa fie intrebat despre el.
A fost intrebat daca eu as fi putut genera o stare de pericol in ipoteza in care circulam pe aceeasi banda de circulatie, fara sa depases sensul de mers (aceasta este si concluzia cercetarilor politistilor si concluzia lui din primul raport si din declaratiile mele si ale celei care a comis accidentul - doamna a indicat locul accidentului acolo unde am spus si eu ca a fost). El a raspuns ca in ipoteza in care circulam pe aceeasi banda (acum o face ipoteza) , nu puteam genera starea de pericol. Apoi vine cu o suplimentare a raspunsului si spune ca in ipoteza in care eram pe contrasens, puteam genera o stare de pericol pentru ca as fi incalcat legea.
Ma gandesc daca este necesar sa fac alte obiectiuni si am nevoie de un sfat. Mentionez ca dosarul este inc ercetare de doi ani si inca nu a ajuns in instanta.
Multumesc frumos,
Cristian Niculae
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:30, 18 Septembrie 2020
De regula expertizele concluzioneaza asupra factorilor,circumstantelor in care s-a produs si care au generat evenimentul rutier
Multumesc frumos. Eu stiam ca un expert nu trebuie sa extinda cercetarea prin exprimarea unor opinii personale, si trebuie sa raspunda, punctual, la intrebarile puse de instanta sau organele de cercetare. El nu a fost intrebat ce s-ar fi intamplat daca depaseam axul drumului. A raspuns din prorpie initiativa.
In cadrul raportului de expertiza, expertul raspunde punctual, documentat, la obiectivele stabilite de instanta de judecata.
Nu am in fata obiectivele stabilite de instanta pentru expertiza si nici concluziile din raportul de expertiza. Din discutia deschisa de dvs., personal, am inteles ca expertul a concluzionat, precizand conditiile (dupa parerea sa) in care se putea crea sau nu o stare de pericol.
Este dreptul dvs. sa faceti observatii la raportul de expertiza. Nu vad de ce instanta ar considera ca expertul si-a depasit atributiile.
Multumesc frumos. Nu a concluzionat. A exprimat o opinie, printr-o ipoteza. Insa acea opinie nu a fost ceruta la obiective.
Daca nu a mentionat-o in concluziile raportului de expertiza, nu inteleg in ce conditii si-a exprimat opinia fara a i se pune intrebarea de catre instanta, eventual in camera de consiliu sau in sedinta publica.

Alte discuții în legătură

Accident auto soldat cu un deces si ranirea altor 5 persoane - demonstrare nevinovatie tiberiu1977 tiberiu1977 Buna ziua, In urma cu un an si jumatate am fost implicat intr-un accident auto soldat cu moartea celuilalt conducator auto,si ranirea altor 5 persoane printre ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bechet-calafat alexflav alexflav va rog a-mi raspunde la o intrebare in legatura cu un accident soldat acum 1 an si jum ,in cercetare inca! evenimentul s a petrecut pe banda mea de mers lucru ... (vezi toată discuția)
Termen expertiza asupra accidentului popattila popattila revin cu o veche problema.acum 1 an am avut un accident auto , raniri la cap 86 zile ingrijiri medicale, si acum sunt sub tratament.dar expertiza ceruta de ... (vezi toată discuția)