avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Monitorizare remote desktop calculator angajat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Monitorizare remote desktop calculator angajat

Angajatorul are dreptul legal de a monitoriza activitatea angajatilor care lucreaza la calculator, prin instalarea de programe gen remote desktop, care faciliteaza accesul in calculatorul pe care lucreaza angajatul, fara ca angajatul sa fie informat in prealabil de acest lucru?
Cel mai recent răspuns: sorodocul , utilizator 20:03, 26 Aprilie 2018
Sistemul de operare windows are un astfel de program inclus în pachetul de bază. De la win 7 în sus, e peste tot.
Multumesc de raspuns dar e total pe langa subiect. Nu am intrebat daca win are un astfel de program. In cazul meu programul se numeste VNC si este un program cu care se poate spiona ce face un om pe pc realtime fata ca utilizatorul sa stie, in cazul remote desktop in momentul cand cineva se conecteaza remote utilizatorul este deconectat de la pc este deconectat.
Am inteles ce doriti. Fara informare prealabila acest lucru nu este permis (cu exceptia unor cazuri speciale, legate de vreo investigatie in curs, de ex.).
Dar informarea prealabila nu e obligatoriu explicita, ea putand face parte din ROI sau alte documente aplicabile, care va sunt puse la dispozitie, dar pe care de regula nu le citeste nimeni.
Cat despre VNC, e o solutie... ieftina, si, credeti-ma, stiti ca e instalata, si chiar cand e si utilizata.
Fiindca foloseste chiar contul activ, spre deosebire de remote desktop care e mai...insidios. De altfel, rolul ei explicit este altul, iar intr-o confruntare, vi s-ar putea spune ca e folosit cu buna credinta. E greu sa dovediti contrariul cand nu aveti infrastructura la dispozitie.
Una peste alta, "supraveghetorul" Dvs. fie se joaca, fie e un amator.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
adriandimitriu, utilizator
In cazul meu, noroc ca sunt prieten cu baiatul de al IT si mi-a zis ca sefu l-a insarcinat sa imi puna VNC-ul FARA CA EU SA AFLU, exista si un mail in acest sens in care scrie negru pe alb. Ideea e in felul urmator, eu administrez magazinul online, NU ar avea de ce sa ma urmareasca, dar de vreo 2-3 saptamani, am observat o atitudine schimbata radical fata de ultimii 5 ani in care lucrez in aceasta firma. Cred ca urmareste sa ma dea afara, pentru ca in ultimul timp i se pare ca "stau degeaba", a facut foarte multe presiuni asupra mea, comunicarea lasa de dorit si eu incapatanat sa nu imi dau demisia, singura varianta de a scapa de mine e sa imi gaseasca ceva si asta cred ca si face acum.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
sorodocul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teste revisal 5 leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua tuturor! eu nu mai am o zi buna deoarece incerc sa instalez noua versiune de Revisal pusa la dispozitie pentru testare si nu reusesc! Desi am ... (vezi toată discuția)
Nu poti munci normal,cand esti spionat llumy llumy Din punct de vedere legal,pana unde poate merge un sef cu spionarea subalternilor?Nu stiam de ce nu-mi functiona PC,pana intr-o zi cand m-am hotarat sa mai ... (vezi toată discuția)
Programul revisal nou de la 01.08.2011 ? 22.08.2009 22.08.2009 Va rog asi dori sa stiu unde gasesc actualizarea programului REVISAL de la data de 01.08.2011 , am cautat pe ITM , versiunea 5.0. dar nu ... (vezi toată discuția)