avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare Silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare Silita

Am facut un imprumut la banca fara giranti fara sa implic sotia , deci singur. Acuma sunt executat silit si am primit instintare ca vin acasa sa confiste bunuri.Nu am nimic pe numele meu toate sunt pe numele sotiei .
In situatia asta poate confisca ceva?
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 14:40, 28 Aprilie 2018
Bunurile sunt comune și aveti drepturi egale.
Aveti dreptul sa aveti avocat cand vine executorul sa va execute.
Avocatul o sa prezinte delegația si apoi va poate apăra.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua!
Ati intrat in posesia actelor de executare? Aveti incheierea de incuviintare a executarii ce s-a emis de Instanta? Cititi-o si observati pe ce bunuri mobile, imobile si in ce mod s-a obtinut executarea.
La adresa la care au anuntat ca vin pentru confiscare este adresa dvs. de domiciliu? Imobilul respectiv de la acea adresa figureaza la Taxe si impozite la primarie pe numele sotiei 100% ?
Cred ca v-ar ajuta urmatoarele demersuri:
- proprietarul imobilului respectiv sa solicite de la Taxe si impozite un certificat de rol fiscal prin care sa dovedeasca ca imobilul ii apartine 100% si ca dvs nu sunteti coproprietar.
- in baza instiintarii primite, dvs impreuna cu sotia veti intocmi o adresa prin care veti raspunde acestei instiintari informandu-i ca imobilul este in proprietatea sotiei conform titlului de proprietate nr. ..., al extrasului de carte funciara, al actului de la primarie etc. si anexati certificatul fiscal de la primarie.
- mai adaugati in raspuns, dupa o informare prealabila asupra Codului de Procedura Civila, faptul ca bunurile din imobilul aflat in proprietatea sotiei se prezuma a apartine in totalitate sotiei, in afara de cazul in care partile interesate pot justifica cu documente, contrariul. Este esential sa cititi si dvs. cate ceva pentru o mai mare putere de convingere cand veti vorbi cu executorul, in cazul in care nu apelati la un avocat.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ivanov teodora ivanov teodora Va rog mult ajutati-ma. Am avut un credit de nevoi personale fara garantii si nu am mai putu platii ratele. Azi am fost sunata ca maine sa fiu acasa ca vine ... (vezi toată discuția)
Executare silita sotie-care sunt obligatiile sotului? Atee Atee Buna ziua! Sotia a contractat un credit in anul 2010 , cu garantii prin persoane fizice, giranti, dar ea dupa cateva luni a ramas fara loc de munca, implicit ... (vezi toată discuția)
Sechestru casa ivanov teodora ivanov teodora Va rog din suflet sa imi dati un raspuns am un credit restant de 3500 euro si am fost anuntata ca maine vine executorul sa puna sechestru pe casa. Casa in urma ... (vezi toată discuția)