buna ziua, as dori sa stiu si eu ce as putea sa fac intr-un caz care a patit-o sotia mea. A dorit sa isi schimbe locul de munca a gasit un anunt ca angajeaza la o stomatologie ca infirmiera, a fost a lasat cv, a fost chemata acolo a vb cu doamna de acolo de cand ar putea incepe sotia mea, s-a stabilit tot salariu si de cand poate veni, a ramas sa isi de-a demisia si sa ii anunte, si-a dat demisia ia anuntat de cand vine a ramas totu stabilit sa vina, a chemat-o sa mai munceasca cateva ore sa le faca curat acolo in cabinete ca nu avea cine sa faca, a fost a lucrat cateva ore dea lea facut curat acolo apoi dupa amiaza ii spune sa nu mai vine ca e ocupat postul de altcineva, ca asa a hotarat sefu. ce pot face in situatia asta, sau ce pot sa mai fac in afara ca ma duc la tribunal si la itm ca a pus-o sa lucreze cateva ore fara contract nimik, apoi si-a batut joc de ea
Din pacate, astfel de cazuri se intampla destul de des. Daca sotia dvs. incepea lucrul numai dupa semnare unui contract individual de munca, posibil sa nu fi patit.
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Este greu de spus la ce concluzie va ajunge inspectorul ITM care va ancheta cazul.
Daca se constata de catre inspectorii ITM ca sotia dvs a lucrat la "negru", atunci societatea in cauza poate fi sanctionata contraventional cu amenda de 20.000 lei , la care se adauga obligarea la incheierea c.i.m. si transmiterea acestuia in REVISAL.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ore suplimentare
Alina9191
Buna. Din cauza zilei de 1 mai care a fost libera, am ramas putin in urma cu productia si este mai mult de lucru. Ne-a chemat sa lucram doua sambete cam fortat ... (vezi toată discuția)
Demisie
crissty15
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari in legatura cu \\" Demisie\\":
eu mi-am gasit de lucru in alta parte si le-am spus angajatorilor ca vreau sa plec de la ... (vezi toată discuția)