avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele refuză să elibereze adeverința de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele refuză să elibereze adeverința de achitare la zi a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari. Cum procedez în acest caz?

Buna ziua

Am urmatoarea problema.
Doresc sa vand un loc de parcare de la subsolul blocului, aflat in proprietate, dar mi se refuza eliberarea unei adeverinte care sa ateste ca am datoriile achitate la zi. Mentionez ca nu am avut niciodata restante si nu am restante catre Asociatia Proprietarilor.
Cum procedez in acest caz?
Presedintele este suparat pe mine pentru ca am solicitat extrasul de cont privind fondul de reparatii, solicitare ramasa fara raspuns. Am inteles ca nu exista un asemenea cont deschis special pentru fondul de reparatii, Asociatia avand un singur cont pentru cheltuieli curente, fond reparatii si fond de rulment iar administratorul este singura persoana semnatara a acestui cont.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 03:58, 30 Aprilie 2018
Fie incercati sa inlocuiti presedintele, fie il obligati pe actualul presedinte in instanta sa va elibereze adeverinta. ORicum ar fi, faceti o cerere de eliberare a adeverintei in scris pe care o depuneti la asociatie si cereti un numar de inregistrare pe exemplarul dvs, pentru a putea continua.
Procedati conform sfatului anterior depuneti o cerere cu nr inregistrare apoi solicitati in instanta obligarea asoc prin presedinte sa va elibereze adeverinta.Am avut recent o astfel de speta la judec sect ,6 s a judecat la primul termen.Succes.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc frumos. Solicitarea catre asoc este trimisa prin email. Actionarea in instanta nu rezolva problema acum ci doar peste 3-4 ani, cand se finalizeaza procesul.
Ma gandeam la o plangere penala pentru abuz in serviciu. Ceva mai rapid.
Multumesc pentru raspuns. Solicitarea este trimisa pe email. Nu exista o alta cale de a rezolva problema mai rapid?
Nu este un proces care sa dureze 3-4 ani si solutionarea unei plangeri penale poate sa dureze poate chiar mai mult.Lasati mailul si faceti o notificare prin posta cu confirmare primire.Succes.

Alte discuții în legătură

Reparatii ale spatiului comun 171175 171175 Locuiesc la etajul 4 din 4 si mi_am reparat singura izolatia pe terasa blocului.Cum pot recupera banii de la asociatie? Exista o baza legala?pot sa dau in ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Ashmoor Ashmoor Buna ziua, Presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi semneze adeverinta care sa ateste starea datoriilor la intretinere care-mi este necesara in ... (vezi toată discuția)
Problema cu asociatia de locatari (hotarare judecatoreasca de evacuare) byu byu buna, iata speta in cauza: in baza unei procuri de administrare primita de la proprietarul imobilului in care locuieste, reprezentantul acestuia (ruda de ... (vezi toată discuția)