Sunt intr-un proces de partaj si am urmatoarea problema: fostul sot vrea sa-si insusasca incorect ceva sume de bani/actiuni.
Am fost casatoriti din 2005 pana in 2009 (luna trecuta) si in timpul casatoriei si-a vandut o parte din actiunile detinute la o banca apoi, in timpul casatoriei, mai exact in luna martie anul acesta a cumparat actiuni la aceeasi banca.
In intampinarea si cererea reconventionala a mentionat: "actiunile au fost achizitionate cu bani proveniti din conturile proprii.Aceste actiuni s-au intors in cuprinsul masei de bunuri proprii in locul valorii a x euro, sub imperiul reglementarilor subrogatiei reale universale sau cu titlu universal".
Nu mi se pare normal ca sa sustraga in acest mod aceste sume de bani, bani care provin dintr-un cont infiintat in perioada casatoriei (chiar daca acel cont a fost pe numele lui, el a fost deschis in perioada casatoriei).
...e adevarat ca in anul 2006, pentru a inchide un credit, si-a vandut cateva actiuni dar acestea sunt considerate bunuri proprii (si eu am utilizat banii proveniti dintr-o donatie pentru inchiderea acelui credit)...au fost deja luate in calcul o data...nu inteleg de ce vrea sa le mai ia in calcul inca o data.
Ce as putea face ?
ar trebui sa va angajati un avocat.
daca aveati nu se ajungea aici.
chiar daca este un cont, nu poate fi considerat ca are numai banii proprii daca contul este facut in timpul casatoriei.
ar trebui pus sotul sa demonstreze de unde are acei bani proprii cu care si-a format contul.
...avocat am...dar dilema lui este faptul ca nu stie daca poate cere extras de cont pe o perioada, sau pentru un CNP...sau trebuie sa precizam instantei exact conturile ?!
Putem cere instantei extrase de cont din 2005 pana in 2009 ?
Daca banii pusi in cont sunt pusi in perioada casatoriei...se impart 50 % - 50 % ?