avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Avize pentru I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Avize pentru I.I.

Bună ziua....am infiintat de curînd un II(intreprindere individuală) si pe lîngă certificatul de înregistrare ....autorizația de la DSP si certificatul constatator ce alte avize mai trebuie sa am.Specific ca locația unde desfasor activitatea este propietate personala si are 35m pătrați....astept raspuns...Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:25, 28 Aprilie 2018
Aveti nevoie de autorizatie de functionare de la primarie.
Trebuie sa declarati inceperea activitatii la ANAF.
Trebuie sa inregistrati firma la directia de taxe si impozite din primarie.
In functie de locatie si de domeniul de activitate al firmei dvs. puteti avea nevoie de aviz/ autorizatie ISU-psi.
Ce fel de autorizație de la primărie ...in ce consta aceasta si sa declar la taxe si impozite la primărie.....la primărie plătesc impozitul la clădire si impozitul in urma venitului la anaf....deci?
Ati infiintat o firma. Aceasta trebuie sa detina autorizatie de la primarie pentru functionare.
Firmele platesc anumite taxe stabilite de consiliul local, motiv pentru care se inregistreaza al taxe si impozite. Trebuie sa le duceti un exemplar din certificatul de inregistrare a firmei la Registrul comertului.
La ANAF se depune o declaratie in urma inregistrarii firmei la RC in baza careia se platesc taxe si impozite datorate de firma.
Am înteles domnule Popa....multumesc pt răspuns....dar aviz de la mediu si de la pompieri trebuie.....avînd in vedere ca eu detin doar 35m pătrați si am contract cu o firma de gunoi????si daca da ce acte trebuie sa întocmesc pt aceste avize?
In legislatia de profil (Legea psi-su respectiv Legea mediului) gasiti ce documente (in functie de specificul firmei) trebuie sa contina dosarul care se depune pentru aviz/ autorizatie ISU respectiv mediu. Gasiti legislatia pe internet.
Suprafata pe care o detine firma nu este determinanta pentru autorizari. Am mentionat deja in mesajul anterior - locatia, profilul de activitate, zona de amplasament a firmei, vecini, etc.
Trebuie sa cititi legislatia si sa va conformati. Cand ati inregistrat firma la RC ati dat niste declaratii pe propria raspundere pentru mediu, sanatate, ssm, domeniu sanitar-veterinar in care erau mentionate prevederi din legi specifice domeniului de activitate pe care le-ati bifat ca fiind realizate. In baza acestor bifari ati primit certificat de inregistrare firma si certificate constatatoare. Oricand puteti fi vizitat de catre institutiile statului pentru a verifca daca ceea ce ati bifat s-a realizat in teren.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii infiintare magazin mixt kokolyko kokolyko Buna ziua, Inteleg ca pentru infiintarea magazinului mixt este nevoie, pe langa srl, de anumite autorizatii (dsp, dsv, PSI, mediu). Dupa infiintarea ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imi fac o spalatorie mobila. alexicb alexicb Buna ziua, doresc sa imi fac o spalatorie mobila, care vine la tine acasa sa iti spele masina. Nu o sa folosesc apa, o sa fie solutii care se sterg, adica nu ... (vezi toată discuția)
De unde iau autorizatii? lorenna2105 lorenna2105 Buna ziua!Revin si eu cu o alta intrebare...vreau sa mi deschid un bar...am facut toate actele la Registrul comertului si miercuri imi va da certificatul de ... (vezi toată discuția)