avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Salutare! Revin cu o nelamurire la voi, m-am angajat recent la o firma, dupa ce a trecut o luna de la angajare, firma respectiva s-a schimbat, am refacut tot de la zero , contrctele de munca, medicina muncii , etc , etc,si am intrebat daca se acorda concediu dupa 3 sau 6 luni si mi s-a spus ca dupa 3 luni, intrebarea mea este urmatoarea, cand e cel mai bine sa fac cererea de concediu, 3 luni se implinesc in data de 13 iulie , iar pe la sfarsitul lui iulie eu as vrea sa imi iau si acele cateva zile de concediu, dar nu stiu cand e cel mai bine sa fac acea cerere sa pot obtine o aprobare cat mai repede , ce m-ati sfatui ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 27 Aprilie 2018
Nu exista in legislatie termene pentru depunerea cererii de CO ... la nivel de angajator trebuie sa se prevada asa ceva in c.c.m. aplicabil sau in regulamnetul intern.
Dar este adevarat ca au prioritate la concediu cei care s-au angajat inaintea mea?

Cornel Vasile a scris:

Nu exista in legislatie termene pentru depunerea cererii de CO ... la nivel de angajator trebuie sa se prevada asa ceva in c.c.m. aplicabil sau in regulamnetul intern.

Nici asa ceva nu este mentionat in legislatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in perioada de proba?! ContSters126453 ContSters126453 sunt nelamurita intr-o privinta...si anume...acordarea concediului de odihna in perioada de proba....:-/...am tot cautat pe net,am studiat si codul muncii...in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in functie de vechimea in munca Gheorghe-Ion Gheorghe-Ion Salutare! Daca cineva este angajat la o firma de mai mult de 5 ani, zilele de concediu cresc? Sau difera in functie de patron? Multumesc! (vezi toată discuția)
Prima de vacanta/vouchere de vacanta nastaseana nastaseana Buna ziua. Lucrez intr-o societate cu capital majoritar de stat si de la 4 iulie 2014 a intrat in vigoare ordonanta vocuherele de vacanta. In contarctul meu ... (vezi toată discuția)