avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu in perioada de proba?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu in perioada de proba?!

sunt nelamurita intr-o privinta...si anume...acordarea concediului de odihna in perioada de proba....:-/...am tot cautat pe net,am studiat si codul muncii...in speranta ca voi gasii un rsp la intrebarea mea dar in zadar asa ca incerc sa intreb si aici....
are cineva idee daca e legal??daca se poate acorda CO in perioada de proba?

Multumesc frumos sper sa ma ajute cineva cat mai repede=D>
Cel mai recent răspuns: ContSters126453 , utilizator 20:21, 4 Februarie 2010
Concediu se acorda proportional cu timpul lucrat si are scopul refacerii capacitatii de munca. Dvoastra sunteti abia la inceput pe ce date sa va calculeze si cine stie care va fi si rezultatul perioadei de proba.
Multumesc frumos in primul rand pt raspunsul acordat!
Ideea e urmatoarea..perioada de proba nu e pentru mine,ci pt o alta colega.Eu am fost avansata in functie acum5luni..iar acum 1 sapt.a venit randul ei..problema este ca mie nu mi s-a acordat CO(cel de anul trecut chiar..aprox25 zile)pe motiv ca trebuie sa o invat(atat cat tine perioada de proba)
Intrebarea mea este daca e normal cum s-a procedat dandu-i CO dupa doar o sapt de proba....adica daca e legal....:sorry:

Daca colega dvs este proaspat angajat.......... atunci este discutabila aprobarea zilelor de CO. Avand in vedere ca nu a prestat activitate ca sa se poata calcula zile de CO proportionale cu timpul lucrat.

Daca colega dvs lucreaza de ceva timp (asta insemnand cateva luni bune) atunci nu este nimic ilegal. Probabil ca i s-a acordat un nr de zile de CO proportional cu timpul lucrat in firma.

Diferentele de tratament cred ca le puteti discuta cu angajatorul. Oricum, aveti dreptul la cele 25 zile de CO de anul trecut pe care le veti putea efectua pana la sfarsitul anului acesta.
Intrebarea dv a fost una, explicatia este alta.
Din explicatie rezulta ca colega are ceva vechime si dreptul la CO numai ca de o saptamana a fost avansata in functie si in aceasta functie are perioada de proba Raspunsul meu este ca perioada de proba se face o singura data, la angajare.(art.31 codul muncii ). Perioada de proba de care vorbiti este de fapt o perioada de adaptare cu noa functie. In acest moment colega, care este de o saptamana in perioada de "proba" pe noua functie, se afla in concediu in timp ce dv. care nu vi s-a acordat CO pe motiv ca trebuie sa o invatati pe ea, sunteti la servici. Curat murdar coane Fanica. Nu a procedat legal in sensul ca nu v-a aprobat CO mai cu seama ca l-a legat de un "motiv" tot ilegal, "motiv" caruia i-a acordat CO.
Art. 139. - (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
va multumesc mult pt raspunsuri...am inteles acum de fapt totul e legal..."ilegal "e ca m-au pus pe mine pe lista de asteptare si i-au acordat ei prioritate...
oricum multumesc ca m-ati lamurit....=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu odihna!!! viorictin viorictin Un salariat are pe parcursul lunii 10 zile concediu medical,deci contractul de munca este suspendat,i se ia o zi din CO ? Sau daca si-a efectuat concediul de ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani pt.co neefectuat Ileana2013 Ileana2013 Lucrez la o firma in faliment ; pentru anul 2014 nu a existat ( din partea angajatorului) planificare pentru efectuare CO dar nici eu nu am solicitat zile de ... (vezi toată discuția)
Demisie 2007- co 2006 urgent! Eu. Eu. Buna ziua! Apelez la cunostintele dumneavoastra pentru o nelamurire. Lucrez la o societate din 1 Martie 2006. Pana la sfarsitul anului nu am reusit ... (vezi toată discuția)