avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Buna seara,as dori sa ma ajutati cu un sfat va rog.In ultimele 12 luni am lucrat la doua societati diferite ,iar pe cartea mea de munca nu a fost nici o intrerupere.In legatura cu acea adeverinta de cotizatie care se cere la dosarul pentru somaj am o nedumerire.Imi trebuiesc 2 adeverinte de la ambele locuri de munca in ultimile 12 luni sau numai una singura de la ultima firma la care am lucrat?Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valitza , utilizator 17:48, 28 Octombrie 2009
Va trebuie cate o adeverinta de la fiecare angajator.
Am inteles...multumesc mult.Inca o intrebare as mai avea.Mie mi s-au dat actele de la firma cam tarziu si am inteles ca este un termen de 30 de zile pentru depunerea dosarului.Daca nu pot depunde dosarul pana la sfarsitul acestei luni...il pot depune luna viitoare? Multumesc
1. Daca depuneti dosarul in termen de 30 de zile de la data concedierii primiti indemnizatie de somaj cu data concedierii.
2. Daca depuneti dosarul mai tarziu (dar nu mai tarziu de 12 luni de la data concedierii) veti primi indemnizatia de somaj de la data depunerii dosarului.
Va multumesc mult pentru raspunsuri domnule Tudor,o seara buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic cand firma e in lichidare DanielaBlaj DanielaBlaj Buna ziua, Am o mare nelamurire referitor la situatia mea si as dori sa ma ajutati. Am terminat CIC in 20 noiembrie 2009 si firma la care urma sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc Cyta Cyta Am terminat concediul pentru ingrijire copil pana la 2 ani si cand m-am intors la firma unde lucram mi-a dat preaviz ca sa intru in somaj, pentru ca firma s-a ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj termen de depunere nerespectat teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, Contractul meu de munca a incetat incepand cu data de 30.12.2009. Cartea mea de munca nu a fost incheiata, inspectorul spune ca sunt multe ... (vezi toată discuția)