avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum remediez situația în care am depus cerere de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum remediez situația în care am depus cerere de ajutor public judiciar pentru scutirea plății taxei de timbru judiciar, iar Instanța a cerut să fie înștiințata despre conturile mele bancare?

Bună dimineața! Va rog să mă lămuriți despre consecințele următoarei situații. Am depus cerere de ajutor public judiciar pentru scutirea taxei de timbru, deoarece am venituri în ultimele 2 luni sub 500 lei. Instanța mi-a adus la cunoștiință că a cerut informații de la ANAF și a fost înștiințata că dețin conturi bancare la Banca Transilvania. Ce se întâmplă în acest caz? Mi se anulează cererea de chemare în judecată? Mai pot plăti taxa de timbru dacă au trecut mai mult de 10 zile de la înștiințare, dar am depus cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar după cum am menționat mai sus?
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Iunona , utilizator 12:17, 29 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati omis o informatie extrem de importanta: pe acele conturi bancare exista bani, cat ?
Instanţa a procedat corect, trebuie sa verifice situaţia materială.
Da, in caz de nevoie, puteti sa platiti taxa de timbru.
Exista bani.
Recunosc că este greșeală mea. Am fost indusă in eroare de avocat, care deși știa că am economii, m-a pus să fac cerere pentru scutirea sau reducerea taxei de timbru.
Acum nu știu cum să procedez.
Mă duc miercuri (deoarece luni și marți este liber) să platesc taxa de timbru la primarie, după care o atașez la o cerere, unde îmi cer scuze Instantei și o rog să accepte plata taxei de timbru?
Plătiți miercuri si nu este cazul sa va cereți scuze. Spune-ți doar ca atat aveți venituri lunare si ca ati crezut ca in funcție de acele venituri se procedează la scutirea de taxa de timbru
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa judiciara partaj Smartliv Smartliv Scutire taxa timbru judiciar. Buna ziua. Acum un an și jumătate am dezbătut succesiunea notariala , după decesul tatălui meu , cu sotia acestuia în ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor judiciar Nina1 Nina1 Buna seara, Intr-un proces de partaj bunuri comune pot folosi cerere de ajutor judiciar daca nu am venituri? Cu stima (vezi toată discuția)
Nelamurire privind aplicarea legii 146/1997 Nina1 Nina1 Pentru indicarea valorii masei de impartit intr-un proces de partaj bunuri comune instanta a pus in vedere indicarea valorii pentru achitarea taxei de timbru ... (vezi toată discuția)