avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Scutire taxa judiciara partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Scutire taxa judiciara partaj

Scutire taxa timbru judiciar.
Buna ziua. Acum un an și jumătate am dezbătut succesiunea notariala , după decesul tatălui meu , cu sotia acestuia în legătură cu un imobil..Dupa încheierea acesteia , sotia tatălui nu a vrut să mă lase să beneficiez de cotă mea de proprietate în nici un fel. În acest sens am făcut reclamații la politia de sector si chiar la 112 , dar nu s-a soluționat nimic , polițiștii spunând că nu este atributiunea lor și să mă adresez instanței de judecata. După multe căutări al unui avocat care să accepte să-i plătesc onorariul după ce voi intra in posesia si vânzarea cotei parte , neavand nici un venit. ( pandemia ) , domnul avocat m-a înștiințat ca trebuie sa plătesc taxa timbru judiciar pt partaj , 5℅ din valoarea imobilului. Am făcut cerere de scutire a taxei am depus toate actele care s-au solicitat în acest sens , dar cererea a fost respinsă. Deci neavand bani să plătesc taxa , nu pot să o dau in judecata , nu am drept la justiție , iar doamna sta in casa bine mersi si eu mă uit după gard. Politia nu mă ajută ca nu este de competența lor , justiția nu mă ajută ca nu am bani , ce pot face în cazul acesta.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2020
Smartliv, utilizator
Sa faceti rost de bani ,faptul ca v-a fost refuzat ajutorul public judiciar inseamna ca aveti totusi venituri.Chiar nu este de competenta politiei isr fara bani greu de crezut ca faceti fata unui proces.Analizati vanzarea drepturilor succesorale sau o varinta similara
Depus fiscalul de la ANAF venituri 0 pe tot anul

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sa faceti rost de bani ,faptul ca v-a fost refuzat ajutorul public judiciar inseamna ca aveti totusi venituri.Chiar nu este de competenta politiei isr fara bani greu de crezut ca faceti fata unui proces.Analizati vanzarea drepturilor succesorale sau o varinta similara

Atunci trebuie sa vedeti cum a motivat judecatorul respingerea cererii poate apareti cu venituri din chirii,arenda,alte conturi bancare etc.Mergeti la arhiva si verificati incheierea respectiva.
Absolut nici un venit din nimic. Respinge cererea ca fiind nejustificată. Atat

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Atunci trebuie sa vedeti cum a motivat judecatorul respingerea cererii poate apareti cu venituri din chirii,arenda,alte conturi bancare etc.Mergeti la arhiva si verificati incheierea respectiva.

Trebuie sa existe o justificare si aveti termen in care puteti ataca solutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

va rog urgent un raspuns taxa timbru judiciar CTL CTL Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie, am deschis un proces pentru succesiune ,la deschiderea procesului am trecut ca valoare a imobilului de 20.000 ... (vezi toată discuția)
Daca nu se aproba ajutorul public judiciar platesc cheltuieli de judecata? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Fiti amabili si spuneti-mi si mie daca am solicitat scutirea de la taxa de timbru judiciar si nu mi se aproba, eu neavand venituri, nu mai are ... (vezi toată discuția)
Pretentii specialul_67 specialul_67 In cursul lunii iunie 2010 am actionat in instanta 3 firme de cabluri(cablu tv,internet,telefon) [EDITAT].Ultima firma de cabluri [EDITAT] a cedat incheiind un ... (vezi toată discuția)