avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale accesul in firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

accesul in firma

sunt asociat minoritar intr-o firma cu 2 asociati. asociatul majoritar este si administrator. firma nu are activitate dar a avut in trecut. pentru ca am informatii ca administratorul a facut ilegalitati (vezi semnat bilantul in fals). am cerut audit, am reclamat la politie (s-a dat deja curs la urmarirea penala, etc.) ca "pedeapsa" ul si majoritar vrea acum sa scoata toate bunurile firmei (mobilier in principal) de la sediu deoarece intr-o aga anterioara a decis sa mute sediul social (de la vechea adresa care corespunde cu domiciliul meu, la o alta adresa). administratorul incercat sa intre in firma insotit de martori dar eu am conditionat accesul de primirea documentele cerute de mine (pentru a putea incepe auditul firmei). Este corect ce am facut (conditionat accesul)? Ce ma sfatuiti sa fac mai departe. De mentionat ca la domiciliul meu nu se mai afla nici un document al firmei - aceste documente au fost transferate de catre asociatul majoritar cu ani in urma la o alta adresa. Singurul motiv pe care il are administratorul (suspectez) este acela de a inventara si respectiv de a scoate din apartament acele piese de mobilier proprietatea firmei. Cu aceasta nu sunt de acord insa deoarece firma a cumparat respectivele piese de mobilier folosind sume mari de bani imprumutate de mine pe care administratorul, din nou, refuza sa mi le returneze.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:39, 30 Octombrie 2009
Notificati administratorul de obligatia returnarii intr-un termen pe care il impuneti ,a pieselor de mobilier.
In situatia cand in termenul notificat administratorul nu se achita de obligatie ,aveti dreptul sa il actionati in instanta
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
cu scuzele de rigoare pentru ca poate nu am fost clar dintr-un inceput: situatia e asta: Administratorul refuza sa imi prezinte documentele contabile (fie si macr in copie). Ca sa ma "pedepseasca" pentru ca am facut reclamatie penala (insusita de procuratura) pentru fals acum e in curs sa schimbe sediul firmei la alta adresa si sa scoata toate bunurile din apartameul care a fost pana acum sediul firmei (e vorba in principiu de mobilier care este parte din apartament ... vezi geamuri termopan, vezi mobilier de bucatarie sau biblioteci/dulapuri incorporate in pereti). Eu am conditionat accesul (deci si inventarierea) de prezentarea situatiilor financiare ... ca sa pot sa fac auditul pe care il tot cer de 6 luni de zile. Nu stiu cat de corect este insa, sa ma opun sa scoata aceste piese de mobilier (mijloace fixe ale firmei) din apartament, fostul sediu de firma. Mai ales ca intre noi - fosti sotie si respectiv sot exista si un proces de partaj iar firma impreuna cu bunurile sale si apartamentul in cauza sunt toate trecute la partaj, recunoscute de amandoi ca bunuri comune. Ce fac deci in acest caz? Cum pot sa conving adminstratorul sa imi dea documentele? Eu ssunt de acord sa permit accesul in fostul sediu al firmei (daca am acele documente). Suplimentar cum as dori sa preintampin "scoaterea" mijloacelor fixe pentru ca aceasta nu ar face decat sa le deprecieze reducand valoarea apartamentului care este la partaj.
Fiind aspecte pe fondul unui proces pe rol,este de preferat contactarea unui avocat ,care sa desfasoare formalitatile legale intre parti pentru protejarea bunurilor viitor masa partaj.
Drepturile ce va revin sunt expres precizate in contractul incheiat cu si fata de asociatul majoritar =actuala sotie .
Aspectul ca, asociatul majoritar are si calitatea de sotie ,parte si in procesul de divort,complica situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social cu contract de vanzare-cumparare soniya soniya Buna ziua. Apartamentul in care locuiesc mi-a revenit mie dupa partaj, prin sentinta civila. Acum vreau sa-l vand si sa-mi iau unul mai mic, am mare nevoie de ... (vezi toată discuția)
Partaj firma otto2009 otto2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Prietena mea, casatorita de 20 de ani sa divortat in luna noiembrie 2012.Acum este in proces de partaj.Au ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare bunuri mobile 4drian 4drian Buna seara, in cazul achizitionarii unui apartament la licitatie si care a fost predat de fostii proprietari adjudecatarului in baza unui proces verbal de ... (vezi toată discuția)