avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare. Sunt in CCC pana pe data de 8 iunie 2018. Dupa aceasta perioada doresc sa intru in concediu de risc maternal pentru ca am o sarcina cu probleme si medicul specialist mi-a recomandat repaus la pat. Intrebarea mea este cu cat timp inainte trebuie sa incep toate demersurile pentru acordarea acestui concediu pentru ca de pe 8 iunie sa pot intra in concediu de risc maternal?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 29 Aprilie 2018
Chiar daca sunteti in CCC (primul copil) trebuia sa anuntati angajatorul ca sunteti insarcinata (cu al 2-lea copil), in scris, cu nr. de inregistrare/ data, inca de la data stabilirii sarcinii de catre ginecolog.
Medicul specialist ginecolog nu face recomandari pentru risc maternal ci el este cel care, legal, emite concediu de risc maternal incepand cu data 09 iunie 2018.
Concediul de risc maternal se avizeaza de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Mai multe informatii gasit aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Procedura de obtinere si acordare a concediului de risc maternal
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Cum se acorda concediul de risc maternal
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Va multumesc frumos pentru raspuns! Daca sunt in CCC pana pe data de 8 iunie 2018, pot anunta angajatorul despre starea mea fiziologica de graviditate in scris la care sa atasez si scrisoarea medicala eliberata de medicul specialist cu cateva zile inainte de aceasta data? Sau ar trebui mai devreme? Va multumesc!
Puteti anunta angajatorul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina cu multipli factori de risc - angajatorul nu a anuntat sarcina la medicina muncii Ana Ciodar Ana Ciodar Buna ziua, In prezent sunt insarcinata in 25 de saptamani, iar la varsta de 14 saptamani am anuntat angajatorul in scris, la data de 12 aprilie. In cursul ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal Ixulescu90 Ixulescu90 Bună ziua! Sunt însărcinată în săptămâna a 12-a, iar în urma unor probleme medicale, medicul specialist a constatat că prezint amenințare de ... (vezi toată discuția)