As vrea sa stiu daca este posibila executarea silita pentru neplata facturii la apa timp de 3 luni in anul 2010 ( am folosit apa de la acel distribuitor pana in 2014 deci ar fi trebuit sa mai apara acel sold) suma pe care eu stiu ca eram la zi cu plata acelor facturi in acea perioada si ieri primesc scrisoare de executare silita ca am mai fost data in judecata in 2013 ( eu nu stiu nimic de asta) iar acum in 2018 ma executa silit fara ca eu sa fi mai primit o asemenea scrisoare in care sa fiu chemata la tribunal, sa fiu instiintata ca am o suma de plata pt acea firma ci doar cat am primit ieri scrisoarea cu plata in 24 de ore sau executare silita. Evident ca din 2010 eu nu mai am nici o chitanță au trecut 8 ani totusi.. ma puteti sfatui ce sa fac?
Dacă va executa silit au o hotărâre judecătorească.
Mergeți cu actele sa consultați un avocat daca vreti sa va lămuriți deoarece trebuie văzute actele si analizată situatia juridică.
Multumesc frumos pentru raspuns! Da, au hoarare judecatoreasca dar sunt oarecum socata deoarece pana in momentul de fata eu nu am stiu nici de acea suma nici ca am fost citata sa merg la acest proces, sa ma apar totusi, iar pentru procesul din 2013 nici habar nu aveam de existenta lui.
Daca suma este mare cautati un avocat foarte bun si ati putea castiga procesul cu ei.
Trebuie facute niste verificari de avocat pe baza actelor.
Dacă suma e mica mai bine achitați datoria ca procesele costa...
Puteti face la pocneala o contestație daca nu va permiteți avocat cum foarte multi nu isi permit desi o contestație la pocneala nu ar costa mult la avocați în general si ati putea castiga procesul.
Dacă nu faceti nimic urgent va executa si mai platiti si 1500 lei sau mai mult la executorul care va executa...
Culmea e ca avocatul ar putea costa mai putin decat executorul si daca castigati procesul va mai primiti si banii dati la avocat înapoi...
-ELLA-
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara!
Daca hotararea judecatoreasca este Incheierea de incuviintare a executarii silite, atunci dvs. nu aveati calitatea de parte in proces, prin urmare nu ati fost chemata sa va aparati in proces.
Apararea se face ulterior incuviintarii, prin chemarea in judecata a creditorului dvs., printr-o contestatie la executare. In principiu, contestatia se poate face in termen de 15 zile din momentul in care sunteti instiintata de executare, din momentul in care se aplica executarea.
Veti putea obtine anularea executarii in instanta daca incepand cu data scadentei datoriei, creditorul nu a solicitat, nu a inceput procedura de executare in termenul de 3 ani.
Mai puteti castiga anularea executarii obligatiei in cazul in care dvs. dovediti ca, de fapt nu mai aveati nicio datorie la creditor in momentul executarii.
Trebuie sa analizati actele si sa constatati singura care este situatia dvs. apoi sa decideti in consecinta.
In cazul in care aveti o datorie la creditor in interiorul termenului de prescriptie de 3 ani (termen de prescriptie continuu sau intrerupt), instanta este obligata sa judece in baza legii si sa ii acorde creditorului drepturile cuvenite asupra datoriei generata de catre debitor.
Precsriptie
steflea
Buna seara ,
Contract de credit prescris , cesionat catre o firma specializata , se obtine incuviintarea executarii silite , se incepe procedura , nu poate ... (vezi toată discuția)