avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj, apartamentul trecut anterior pe numele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj, apartamentul trecut anterior pe numele copilului intra sau nu la partaj ?

buna ziua
1. in cazul partajarii bunurilor intre soti, apartamentul trecut deja pe numele copilului comun (>18 ani) intra la imparteala?
2. cum pot pune o proprietate pe numele unui copil minor?
va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
coriolan clarinopol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 09:29, 1 Mai 2018
Buna ziua. Dacă e bun comun se poate trece pe numele copilului, minor sau nu doar cu acceptul ambilor soți proprietari. Da, un minor poate primi in proprietate un imobil dar cu acceptul Autorității tutelare si sub condiția ca bunul respectiv sa nu fie grevat de datorii. Odata intrat in patrimoniul copilului, bunul respectiv numai intra in masa partajabila
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la garsoniera? krys_tyna_68 krys_tyna_68 in anul1997 am cumparat o garsoniera impreuna cu sotul meu ,la putin timp ne-am divortat si el a ramas cu garsoniera ,in contractul de vinzare -cumparare este ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj, firma si imobil laurentiu68 laurentiu68 Buna ziua Divortul aproape ca s-a terminat,urmeaza stabilirea pensiei alimentare si gata am scapat. Partea grea acum incepe. PARTAJUL O sa expun ... (vezi toată discuția)
In caz de divort .. luci-an luci-an 1- detin un apartament de 6 ani propietate personala ...ma insor..doame feri ma despart ,EA are dreptu la impartirea apartamentului?.. 2 - in timpu ... (vezi toată discuția)