avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Spor vechime calculat gresit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Spor vechime calculat gresit

Ce se intampla la pensie daca pe statul de plata sporul de vechime a fost calculat gresit? Ex. an 1989 salariu de baza 281o lei ,vechime 9 ani, spor calculat pe stat de plata 112, adica 4%, in loc de 6%, cum prevede legea. Casa de pensii va calcula corect vechimea?
Cel mai recent răspuns: Andrei Savu , utilizator 07:45, 2 Mai 2018
Soprul de vechime este mentionat in carnetul de munca ?
Multumesc pentru promptitudine. Nu este mentionat, dar apare in adeverinta eliberata de unitate , completata dupa statele de plata. Mai am o intrebare,tot din perioada `80: in cartea de munca este mentionat salariul de 2425 lei, iar pe statele de plata apare 2355 lei. Care cifra se ia in considerare la calcularea punctajului la pensie?
V-a cerut cei de la pensii sa le duceti statele de plata ?
Inca nu am depus dosarul, dar apar toate acestea pe adeverinta eliberata de angajator, la care se lucreaza acum,cea cu sporurile si celelalte drepturi salariale,in care la prima rubrica se trece salariul de incadrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare adeverinta de vechime Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o intrebare si anume: nu stiu cum se completeaza in adeverinta de vechime la rubrica:\\" Salariul de baza inclusiv sporurile care intra in ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie ancfd ancfd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati! Sotul meu a primit de curand decizia de pensionare si avem nelamuriri la calculul ... (vezi toată discuția)
Salariu tarifar lunar Elena Soare Elena Soare In carnetul de munca, inainte de 1989 inregistrarile se refera la "salariul tarifar lunar"- in acea rubrica se trecea o valoare, de ex.2000 ROL. As vrea sa ... (vezi toată discuția)