avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere gard viu .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere gard viu .

Intre proprietatea mea si vecinul din stanga se afla un gard viu din iedera,fixat pe un gard din plasa pe stalpi din fier.Acum vreo 12 ani mi-a dat cativa lastari de iedera,pe care i-am plantat si inmultit,apoi,de comun acord,am acoperit gardul de 35 m,cu o inaltime de 2-2,5m.Intre timp relatiile dintre noi s-au deteriorat,iar acum l-am auzit vorbind cu sotia lui ca o sa taie iedera de la radacina.Radacinile fiind in curtea mea,inseamna ca va cheli iedera pana la plasa,afectand in acest mod intreg gardul,lastarii fiind intretesuti prin plasa.Va intreb,poate sa faca asta fara acordul meu si ce as putea face eu in mod legal ca sa-l impiedic? Va multumesc.Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Pausescu , utilizator 17:15, 26 Iulie 2024
Da. art.613 CC poate fi folosit de acesta privind plantatiile : În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tuia de 10 m - in ce categorie de pomi se incadreaza? mitachealina mitachealina Tuia de 10 m plantati langa gard comun- in ce categorie de pomi se incadreaza, conform Art. 613 din Codul Civil: arbori, plantatii sau gard viu? (2) În ... (vezi toată discuția)
Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Divergențe cu vecinul din cauza pomilor fructiferi. nadiairina2000 nadiairina2000 Bună seara. Deranjez cu o intrebare ...vecinul meu a plantat la 40 cm de gardul meu pomi fructiferi. Am avut 2 discuții cu el si i-am atras atenția că ... (vezi toată discuția)