avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele refuză să vindem casa părintească ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele refuză să vindem casa părintească moștenită, deși are datorii mari pe care altfel nu poate să le plătească. Cum aș putea să procedez ca să nu rămânem pe drumuri?

Fratele refuza vanzarea casei dupa moartea parintilor avand si succesiunea facuta dupa ei. Precizez ca are si datorii un credit bancar care este predat acum catre o firma de recuperari,suma este de aprox 15000euro si provident inca 3000 euro avand si probleme psihice precum schizofrenie si bipolaritate nu prea stie ce face.
Initial ne intelesesem sa o treaca pe numele meu sa nu mai fie probleme eu neavand datorii ii luam o garsoniera si luam si eu jumatate dar nu ma pot intelege cu el de nici un fel,total exclus!
Lucreaza in IT si are probleme psihice severe si o sa il dea curand si afara de la locul de munca,deja de luna asta l-au trecut cu jumatate de norma.
Cum as putea sa procedez sa nu ramanem pe drumuri ???
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: John111 , utilizator 16:55, 7 Mai 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E dificil de convietuit cu cineva care sufera de tulburare bipolara, daca mai adaugati si schizofrenia probabil s-ar putea cere in baza actelor medicale punerea sub interdictie judecatoreasca a fratelui si instutuirea tutelei. Tot ce ati putea obtine in acest mod ar fi ca fratele sa nu mai poate face acte de dispozitie sau imprumuturi noi, dar nu ar anula datoriile existente. Si nu ar trebui facut inainte sa intelegeti exact toate implicatiile pe viitor asupra fratelui si asupra dvs.
Cand v-ati gandit la vanzarea casei ati avut probabil in vedere si achitarea datoriilor existente din pretul obtinut.
Avand in vedere caracteristicile tulburarii bipolare, poate reusiti sa gasiti un moment de entuziasm al fratelui in care acesta v-ar putea face o procura pentru vanzarea casei in numele sau?
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
CaraD, utilizator
As face demersurile pentru instituirea tutelei dar nu stiu cum este pentru ca el are momente cand isi ia tratamentul este lucid si lucreaza.Tot eu alergand cu el prin spitale internari,bani cheltuiti etc pentru ca nu mai are cine din pacate.
Ideea e ca el nu vrea sa o vanda sub nici o forma ca e casa parinteasca si aiureli iar eu nu imi permit sa o pierdem ca are el datorii si poate o sa puna sechestru.
Chiar nu exista nici o solutie sa il despagubesc cumva in rate sau alta solutie ?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
John111, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica sa mergeti in instanta / la notar sa faceti iesirea din indiviziune asa incat fiecare sa stie care anume parte din casa ii revine? Sigur ca se poate. Doar ca nici notarul nici instanta nu ar putea sa oblige pe niciunul dintre dvs sa vanda celuilalt, ar trebui sa existe o vointa de a ceda contra unei sulte si o alta vointa de a plati sulta. Nimeni nu poate fi obligat sa-si instraineze proprietatea.
Atata timp cat sunteti mostenitori in indiviziune (prin act notarial notat in CF) imi este greu sa cred ca imobilul s-ar putea constitui garantie / vinde fara acordul ambelor parti.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
CaraD, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti iesirea din indiviziune si apoi vindeti. Daca nu doreste sa vanda, si nici sa va plateasca, atunci deschideti proeces impotriva lui si imobilul se va vinde daca nu va poate plati partea.
Din cate am inteles daca imoblilul se vinde si si fratelui meu i se vireaza banii in cont automat cei de la kruk o sa ii i-a banii,el oricum a platit mult mai mult decat trebuia sa plateasca la ei si am inteles ca poate se ii dea in judecata sa scape sa nu mai fie problema cu poprirea banilor dupa vanzarea casei,cum ar trebui procedat ??

Alte discuții în legătură

Mostenire, datorie viosandu viosandu Buna ziua, Va rog daca se poate sa-mi dati mai multe detalii sau sfaturi cu privire la cazul ce pe scurt am sa vi-l prezint: Doi frati frate-sora (viitoarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ema69nyc ema69nyc As vrea sa stiu daca tata poate sa vanda apartamentul fara acordul meu. Mentionez ca mama este decedata si fratele la fel ....nu s.a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Co-imprumutat fara voie! ionut979 ionut979 buna ziua. va prezint urmatorul caz: in 2008 fratele meu a contractat de la o banca un credit de nevoi personale in valoare de 15.400 ron, credit la care a ... (vezi toată discuția)