avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am achitat o executare silita si doresc sa stiu daca pot redeschide dosarul de executare si impotriva cui ! A executorului sau a instantei !! Am 2 hotarari ale instantei , in cauze exact la fel , dar total diferite ! Una accepta cererea de executare si alta refuza !!! Sunt 2 dosare perfect identice cu niste IFN-uri !!
Cel mai recent răspuns: adilaur , utilizator 19:43, 2 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa aduceti precizari complete asupra spetei dvs., pentru ca nu se intelege clar despre ce este vorba.
In motivarea unei instante la cererea de executare...respinsa ,se invoca anumite articole din cod pr civ ...toate favorabile mie ! Concret , respinge cererea definitiv a IFN ! In alta speta , pt care am achitat executarea , nu se specifica nimic decat incuviintarea executarii !! Cazuri similare 100% ! Doresc , daca se poate , sa fac o cerere de redeschidere a dosarului ! Probl. este ca nu stiu impotriva cui : executor sau instanta !! Va multumesc ,
Practic , ma intereseaza , daca se poate deschide actiune impotriva instantei care a aprobat executarea...achitata , atata timp cat alta instanta a respins o alta cerere de executare in baza unor art. din cod civil !! REPET...CAZURI total IDENTICE !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
... In alta speta , pt care am achitat executarea , nu se specifica nimic decat incuviintarea executarii !! Cazuri similare 100% !

Ce inseamna "pt care am achitat executarea" ? A fost demarata o executare silita, ati achitat debitul si apoi s-a cerut incuviintarea unei alte executari silite? De catre acelasi creditor, sau cum?

Doresc , daca se poate , sa fac o cerere de redeschidere a dosarului ! Probl. este ca nu stiu impotriva cui : executor sau instanta !!

Problema este ca, in civil, nu exista institutia "redeschiderii dosarului", ci calea de aparare in speta dvs ar fi fost contestatia la executare. Nu prea vad cum sa va indreptati impotriva instantei sau a executorului judecatoresc, deoarece in aceste situatii actiunea se introduce impotriva creditorului, adica aceluia care a introdus cererea de executare silita. Legislatia este destul de nefavorabila debitorului in aceste situatii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti cum sa trageti la raspundere instanta de judecata pentru ca a incuviintat executarea silita. Daca ar fi intervenit prescriptia de exemplu, puteai solicita constatarea acesteia prin contestatie la executare. Acum este tardiv.

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare-respinsa, si totusi s-a inceput executarea! ionut979 ionut979 Buna ziua! Pe scurt: in 02.10.2014 Kruk cere incuviintarea executarii silite printr-un executor, la judecatoria de pe langa domiciliul debitorului, cererea ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita ionut979 ionut979 Buna ziua! Am urmatoarea speta: Contract de credit incheiat in 2008 cu BRD pentru un credit nevoi personale in valoare de 15000 lei pe 10 ani, s-au platit ... (vezi toată discuția)
Executare silita ilegala sau nu? MariaB24 MariaB24 Buna ziua, Am o problema la care as dori un sfat de la o persoana specializata. In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de la un IFN, suma era de ... (vezi toată discuția)