avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintare executare-respinsa, si totusi s-a inceput ...
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintare executare-respinsa, si totusi s-a inceput executarea!

Buna ziua!
Pe scurt: in 02.10.2014 Kruk cere incuviintarea executarii silite printr-un executor, la judecatoria de pe langa domiciliul debitorului, cererea este respinsa ca neintemeiata. In data de 03.09.2015, deci dupa schimbarile din codul de procedura civila, Kruk cere la o alta judecatorie(cea de la domiciliul creditorului) investirea cu formula executorie a contractului de credit, este admisa, si incepe executarea, cu un alt executor.
Practic acum dupa modificarile din codul de procedura incuviintarea executarii nu se mai face de instanta, ci doar investirea cu formula executorie.
dar daca a fost respinsa cererea de incuviintare a executarii in 2014, se mai poate face executare pe acelasi titlu? Si daca nu se poate, si voi face contestatie, ce motive invoc?
Nu am ajuns sa studiez dosarul, nu stiu de ce a fost respinsa in 2014, stiu doar solutia-respinsa ca neintemeiata.
Va multumesc!
Va trebui sa studiati dosarul si sa va intemeiati motivele contestatiei la executare pe ceea ce se afla in acel dosar precum si pe alte aspecte ce tin de situatia de fapt invocata de dvs. prin contestatia la executare.
Contează din ce motiv s-a respins cererea de încuviințare. Acesta poate fi motiv de contestatie sau poate găsiți altele noi.
Nu stiu din ce motiv s-a respins, dar banuiesc ca din cauza ca a intrat in vigoare Legea 138/2014 care a modificat c pr civ, in sensulbca incepereexecutarii silite nu mai trebuie incuviintata de judecator.
multumesc pentru raspunsuri!
ionut979 a scris:


Pe scurt: in 02.10.2014 Kruk cere incuviintarea executarii silite printr-un executor, la judecatoria de pe langa domiciliul debitorului, cererea este respinsa ca neintemeiata.


Legea 138 din 2014 a intrat in vigoare la data publicarii in monitorul oficial: 16.10. 2014.
[ link extern ]

Legea nu retroactiveaza. La data introducerii actiunii: 2.10.2014, inca nu aparuse legea 138/2014, deci solutia nu se putea baza pe o lege ce a intrat in vigoare ulterior.

Altele sunt motivele respingerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita ionut979 ionut979 Buna ziua! Am urmatoarea speta: Contract de credit incheiat in 2008 cu BRD pentru un credit nevoi personale in valoare de 15000 lei pe 10 ani, s-au platit ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita antonia30 antonia30 Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sotul a primit o somatie de executare silita ieri si in somatie scrie ca executarea a fost incuviintata de ... (vezi toată discuția)
Executare silita modificare ncpc prin legea 138/2014 quasimodo_50 quasimodo_50 Buna ziua! Speta este urmatoarea. Credit luat in 2004 de la banca x...neplatit din iunie 2005..prelaut, in prima faza, de asigurari de la banca x; ulterior de ... (vezi toată discuția)