Doresc sa donez un apartament nepotului minor al fiicei mele decedate. Mai am o fiica si o nepoata care sunt deacord cu donatia mea.
Cum să fac ca această donatie să nu poată fi contestată eventual de se răsgândesc fiica sau nepoata după moartea mea?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai nici alt act nu ar fi fost.
La fel de bine puteati face vanzare sau intretinere si la fel, se putea invoca lipsa discernamantului. Deci nu donatia a fost problema dvs.
Apoi, diversele motive invocate de mostenitorii dvs, nu sunt problema notarului. Trebuie sa justifice si ei cumva actiunea promovata in instanta... Daca la momentul semnarii actului notarul a constatat prin propriile simturi ca aveti discernamant (si nu v-a trimis la medicul legist pentru un certificat medico-legal psihiatric), inseamna ca toate conditiile privind disrecnamantul si consimtamantul dvs au fost indeplinite.
La vanzare-cumparare puteau invoca neplata pretului si faptul ca actul e donatie deghizata.
La un eventual contract de intretinere, puteau invoca faptul ca intretinere nu a fost prestata si ca dvs nu sunteti ingrijita corespunzator.
Practic, nimeni nu poate ingradi nimanui accesul la justitie. Insa ramane de vazut cum si daca exista si sanse de castig.