avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie Executor judecatoresc

Buna ziua,

Am primit o somatie de la un BEJ prin care imi aduce la cunostinta ca am de platit o suma de bani conform unui contract care ar fi vechi de mai bine de 11 ani, Mentionez ca in text nu face referire la vreo Hotarare Judecatorasca doar mentioneaza , citez " In baza titlurilor executorii". De asemenea mai mentioneaza ca mi-a infiintat poprire asupra veniturilor. Intrebarea mea este , cum este posibil ca dupa 11 ani fara o hotarare judecatoreasca de executare silitia si fara vreo instiintare de plata sa te trezesti ca trebuie sa platesti diferite sume de bani? Deocamdata nu mi-a fost oprita nici o suma de la angajator , dar poate sa faca fara hotarare judecatoreasca? Cum contest aceasta hartie?
Cel mai recent răspuns: Flav , utilizator 00:04, 3 Mai 2018
O contestati foarte simplu mergand la un av pt o consultatie.Se poate formula contestatie la executare dar trebuiesc lamurite mai multe aspecte este sau nu vorba despre o poprire,contractele respective sunt titluri executorii etc
Trebuie sa va mișcați repede sa nu pierdeți termenul de a formula contestație la executare. Acesta este de 15 zile de la data primirii somației. Asa cum a zis colegul meu, un astfel de demers cel mai bine il faceti sub îndrumarea unui avocat, sau încredințați problema spre competentă rezolvare unui avocat
Este un contract de credit dîn anul 2007 și încheiat în 2008, achitat în proporție de 80% către creditoare de mine ,un IFN. Societatea creditoare și-a luat restul de 20% din suma de la o societatea de asigurări, iar cea de asiguri de la mine. Am platit restul de suma către societatea de asigurări. Deci per total s-a platit toată suma. Având în vedere că această poprire s-a făcut doar pe baza contractului de credit fara încuviințarea instanței, cum procedez mai departe, mă refer la metoda de contestare?

Mulțumesc anticipat.
Vreau sa va mai întreb , in cate zile trebuie să-mi elibereze executorul judecătoresc o copie după dosarul de executare , că am fost sa cer o copie și mi-a zis că dosarul este la arhiva și durează 5 zile lucrătoare.

Mulțumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent leusan leusan Intru-un contract de imprumut cu un ifn (proxicredit sau cofidis) in care s-a intirziat cu plata ratelor cca 3-4 luni , acesta s-a transformat ,si-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)
Se poate contesta executarea in derulare ? AniaC AniaC Buna ziua. Am 2 dosare de executare cu aceeasi banca din aprilie 2019 cu poprire instituita pe cont 50% din salariu, Dupa 9 luni de plati am solicitat de la ... (vezi toată discuția)