avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se poate contesta executarea in derulare ?
Discuție deschisă în Executare silită

se poate contesta executarea in derulare ?

Buna ziua. Am 2 dosare de executare cu aceeasi banca din aprilie 2019 cu poprire instituita pe cont 50% din salariu, Dupa 9 luni de plati am solicitat de la executor sa imi spuna sumele actualizate. Acestea mi s-au parut foarte mari si as vrea sa va intreb daca in acest moment eu mai pot sa fac contestatie privind neclaritatea sumelor in ce priveste modul de calcul al dobanzilor si comisioanelor?
Mentionez ca la instituirea popririi nu am vrut sa fac contestatie cu gandul ca imi asumam aceste datorii care trebuie platite dar acum ma aflu in situatie ca fata de creditele care le-am luat, modul de derulare corecta timp de 3 ani si apoi perioada in care nu am mai reusit sa achit conform grafic si pana zi inclusiv, aceste sume mi se par foarte mari.
Dupa ce am platit timp de 9 luni din cele 2 titluri executorii, acum mai pot sa fac contestatie?
Multumesc mult pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:13, 15 Decembrie 2019
Cand s-a infiintat poprirea, s-a infiintat pana la concurenta acelei sume.. care e aia ? Dupa ce o achitati, adica suma aia inscrisa pe care v-ati sumat-o, puteti face contestatie daca nu se ridica poprirea. Odata cu contestatie, cereti si suspendarea executarii.
Este vorba de suma totala pe cele 2 credite, in valoare de 52.000 lei. Nu este suma in plus acum, doar ca as vrea sa stiu cum s a ajuns la aceasta suma, lucru care trebuia sa il fac imediat dupa primirea titlului exectoriu. Intrebarea este daca mai pot contesta acum ce nu am contestat atunci. Multumesc
Termenul pentru depunerea contestației este de 15 zile.
Ca să aflați cum s-a ajuns la suma datorata, trebuie să citiți bine contractele de credit, să vedeți ce penalizări se calculează zilnic pentru fiecare zi, după ce creditele au devenit scadente anticipat.
Acum la timpul prezent mai puteți contesta doar titlurile executorii dacă aveți motive temeinice.
Puteți contesta penalizările, dacă constatați că sunt calculate eronat, sau sunt mai mari decât sunt prevăzute în contractul de credit.
Studiați dosarul execuțional de la BEJ pentru a verifica aceste aspecte.

Dacă o contestație după ureche, pierdeți procesul și cheltuiți bani suplimentar.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Somatie executor judecatoresc Flav Flav Buna ziua, Am primit o somatie de la un BEJ prin care imi aduce la cunostinta ca am de platit o suma de bani conform unui contract care ar fi vechi de mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita- poprire cont împuternicit marika79 marika79 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere. Un creditor a solicitat ... (vezi toată discuția)