avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum trebuie sa procedez?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum trebuie sa procedez?

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce ar trebui sa faca prietena mea . Este disperata.
Luni 02.11.2009 se termina concediul pentru crestere copil si trebui sa mearga la serviciu. Ea a facut cerere de revenire de acum o luna si jumatate si nu a primit nici un raspuns pana acum. A sunat astazi la firma ce face unde merge la serviciu si i s-a spus ca nu stiu nici ei (mentionez ca:acum un an postul ei se pare ca s-a desfiintat pentru ca s-a externalizat departamentul la care lucra si postul ei s-a desfiintat]. Nu ar fi trebuit sa i se dea raspuns la cerere pana acum? Si de ce nu ii ofera de lucru daca in CCM-ul FIRMei scrie ca la revenire din CIC trebuie incadrata pe acelasi post sau pe un post echivalent? Asteptam raspuns urgent ca sa stie ce are de facut. Multumim mult!
Cel mai recent răspuns: fanel , utilizator 21:27, 28 Octombrie 2009
Parerea mea este ca trebuie sa se intoarca luni la serviciu.
Inteleg ca a facut cerere de incetare a suspendarii contractului de munca. Angajatorul trebuie sa faca decizie de incetare a suspendarii pe care o inregistreaza la ITM, apoi, daca postul s-a desfiintat, sa inceapa demersurile pentru desfacerea contractului de munca cu art.65 lit1 din Codul muncii.

Prietena Dvoastra are de primit urmatoarele:
- o instiintare de preaviz de 20 de zile lucratoare (timp in care ea poate absenta de la locul de munca 1/2 din norma pentru a-si gasi de lucru, fara sa-i fie afectat salariul)
- la expirarea celor 20 de zile lucratoare, angajata trebuie sa primeasca salariul pentru zilele lucrate si o suma compensatorie de cel putin un salariu lunar brut

Angajatorul ori nu cunoaste legea, ori vrea sa se sustraga de la a acorda drepturile cuvenite angajatului. In ambele cazuri, e bine sa-l informati ca stiti ce vi se cuvine.
Ar trebui sa aiba dovada ca a depus cererea de incetare a suspedarii CIC.
Are numar de inregistrare. Dar problema e ca firma are sediul in Bucuresti si are la Pitesti angajat la jumatate de norma la resurse umane care se ocupa de angajari, salarii etc. si nu ii spune nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate erika1980 erika1980 buna ziua, as dori sa intreb si eu pe cineva cum ar trebui sa procedez in cazul meu: in 19 noiembrie mi se termina concediu dematernitate si ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)
Revenire cic - concediere colectiva camitza_d camitza_d Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: in data de 10.09.2010 am intrat in concediu postnatal dupa care a urmat concediul de crestere si ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic 2ani xan xan Buna seara! Inainte de a intra in cic societatea la care lucrez urma sa-mi desfiinteze postul datorita reorganizarii activitatii . Mi-a fost aprobata ... (vezi toată discuția)