avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi minor

Bună seara.Este vorba despre un minor de 14 ani împliniți,încredințat mamei in urma divorțului.Mama vrea să emigreze în Canada,iar el vrea să rămână în țară să-și facă liceul.Conform drepturilor pe care le are după Codul familiei și legea 272/2004 ,unde se poate adresa pentru a rămâne în țară ?Autoritatea tutelarăpoate rezolva această problemă ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:58, 2 Mai 2018
Ar trebui sa intervina celalat parinte.
Este o situație foarte complicată și problema ar trebui tranșată în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare de neobiectie mihaelas mihaelas Buna ziua Am fost casatorita timp de 8 ani, casnicie din care am o fetita acum in varsta de 8 ani.care imi este incredintata prin sentinta de divort. Sunt ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru a pleca cu un minor in canada, daca sunt divortata si copilul mi-a fost incredintat din 2005 ContSters155407 ContSters155407 Buna ziua, sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si ... (vezi toată discuția)
Refuz acord parinte nicoleta_d nicoleta_d va rog din suflet sa-mi sugerati o solutie in cazul meu: sunt divortata, fiul meu in varsta de 15 ani mi-a fost incredintat, iar tatal sau plateste pensia ... (vezi toată discuția)