avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare, preluare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare, preluare firma

As avea o intrebare daca ma puteti ajuta.

As dori sa preiau/cumpar o societate in functiune. Deci se schimba si asociatul si administratorul. Totul pare a fi in regula numai ca societatea respectiva are un contract de leasing si contract cu o firma de telefonie, internet. Intrebarea ar fi daca eu in momentul in care voi deveni si asociat si administrator sunt obligat sa accept in continuare acele contracte avand in vedere ca ele au fost negociate si semnate de vechiul administrator. As putea oare obtine o renegociere cu firma de leasing? Dar cu firma de telefonie?
Astept sugestiile si sfaturile Dumneavoastra.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:45, 28 Octombrie 2009
alina240 a scris:
As dori sa preiau/cumpar o societate in functiune. Deci se schimba si asociatul si administratorul.
Totul pare a fi in regula numai ca societatea respectiva are un contract de leasing si contract cu o firma de telefonie, internet.
Intrebarea ar fi daca eu in momentul in care voi deveni si asociat si administrator sunt obligat sa accept in continuare acele contracte avand in vedere ca ele au fost negociate si semnate de vechiul administrator.
As putea oare obtine o renegociere cu firma de leasing? Dar cu firma de telefonie?

Buna ziua,
Bineinteles ca puteti incerca (solicita) renegocierea contractelor anterioare.
Daca veti obtine sau nu rezultatele dorite depinde de celalta parte contractanta precum si de continutul contractelor in cauza.
Va sugerez ca inainte de a solicita renegocierea contractelor sa va ganditi la urmatoarele:
- Societatea comerciala este o persoana juridica distincta si diferita de persoanele fizice ce poseda parti sociale si/sau o administreaza;
- Ce ar fi daca, la fiecare schimbare de guvern, Romania ar cere renegocierea contractelor sale internationale, cu acelasi motiv ca al Dvs. ?
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firma care are contracte de telefonie gioarsa gioarsa Buna ziua, In cazul in care imi vand societatea comerciale pe care nu am datorii, dar am un contract destul de mare de telefonie mobila si un contract de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere autoturism aflat in leasing vasco_dan vasco_dan Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Un SRL (X) cu 2 asociati a achizitionat in leasing un autoturism. Unul din asociati se retrage din ... (vezi toată discuția)
Abuz free22lola free22lola Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt urmatoarea situatie: sunt abonata la firma X - cablu TV, internet si telefon, de ceva vreme. De curand au ... (vezi toată discuția)