avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Servicii foto-video, taxe 2018
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Servicii foto-video, taxe 2018

Buna ziua. Detin o intreprindere individuala. Sunt la inceput de drum. Am trecut codurile CAEN ca obiect de activitate : 5912-actiitati de post productie si 7420-activ fotografice. Am cateva nunti impacate pentru anul 2018. Am facut contracte cu beneficiarii. Va intreb cum fac sa intru in legalitate privind plata taxelor. Ce taxe trebuie platite? Trebuie depusa vreo declaratie estimativa de venit? Auzisem ceva de genul ca fiecare administratie fiscala, va stabili o taxa unica pentru meseriile liberale. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bommstudio , utilizator 21:19, 7 Mai 2018
Da, va trebui sa depuneti declaratia unica 212. Referitor la impozitare,depinde cum ati hotarat la infiinare, sa fiti impozitat la norma de venit (norma stabilita de catre cei de la finante pe coduri caen in fiecare an la nivel de judet si dumnavoastra veti plati impozitul si contributiile sociale calculate aplicand procentele la valoarea normei de venit, indiferent cat veti incasa efectiv in anul fiscal) sau pe venitul real incasat efectif in anul fiscal (venit brut- cheltuieli deductibile).
Va multumesc pentru timpul acordat. Unde as putea gasi aceste cheltuieli deductibile pentru tipul acesta de activitate -servicii fotografice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce coduri caen trebuie să folosesc? sd6112 sd6112 Buna ziua, Aș dori să-mi deschid un PFA, dar am o întrebare la care momentan nu am raspuns. Dacă voi face filmări și editare video, cu plata în ... (vezi toată discuția)
Cod caen activitati fotografice + filmare nunti Loredana_84 Loredana_84 Ca si cod caen pentru activitati foto am regasit 7420 - Activitati fotografice. Insa pentru filmari la nunti + editare filmari si absolut tot ce tine de partea ... (vezi toată discuția)
Activitate pe pfa BogdanCe BogdanCe Buna ziua. Urmeaza sa lucrez in curand pe baza de PFA. La un venit brut de aproximativ 2.500 RON /luna care forma de PFA ar fi optima? Am auzit diverse ... (vezi toată discuția)