Buna ziua. Detin o intreprindere individuala. Sunt la inceput de drum. Am trecut codurile CAEN ca obiect de activitate : 5912-actiitati de post productie si 7420-activ fotografice. Am cateva nunti impacate pentru anul 2018. Am facut contracte cu beneficiarii. Va intreb cum fac sa intru in legalitate privind plata taxelor. Ce taxe trebuie platite? Trebuie depusa vreo declaratie estimativa de venit? Auzisem ceva de genul ca fiecare administratie fiscala, va stabili o taxa unica pentru meseriile liberale. Va multumesc.
Da, va trebui sa depuneti declaratia unica 212. Referitor la impozitare,depinde cum ati hotarat la infiinare, sa fiti impozitat la norma de venit (norma stabilita de catre cei de la finante pe coduri caen in fiecare an la nivel de judet si dumnavoastra veti plati impozitul si contributiile sociale calculate aplicand procentele la valoarea normei de venit, indiferent cat veti incasa efectiv in anul fiscal) sau pe venitul real incasat efectif in anul fiscal (venit brut- cheltuieli deductibile).
Activitate pe pfa
BogdanCe
Buna ziua.
Urmeaza sa lucrez in curand pe baza de PFA. La un venit brut de aproximativ 2.500 RON /luna care forma de PFA ar fi optima? Am auzit diverse ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.