avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Construiesc o casă și doresc să folosesc beton de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Construiesc o casă și doresc să folosesc beton de la o stație. Unde și cum îl pot analiza, ca să fiu sigur că primesc ce plătesc?

Construiesc o casa si doresc sa folosesc beton de la o statie. Ce trebuie sa primesc de la statia de beton in afara de factura si certificatul de garantie? Eu vreau sa fie analizat betonul in laborator,. Sa apelez la un alt laborator de analiza a betonului? (pe cont propriu). Trebuie sa vina ei la fata locului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua. Poate va ajuta informatiile de mai jos
[ link extern ]

banuiesc ca aveti si un diriginte de santier care sa va urmareasca executia lucrari, nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati furnizorului de beton sa va elibereze certificat de calitate al betonului si buletin de determinare/ analiza compozitiei betonului livrat.
Si poate dirigintele de santier sa-mi spuna daca betonul e bun sau nu aruncand o privire cu ochiul?
Nu poate dar si acel beton trebuie turnat intr un anumit fel, o anumita consistenta, suprafata curata, vibrat, etc.pentru a si pastra calitatea cu care a plecat din statie. Plus ca, dupa noile reguli in constructii, sunteti obligat sa aveti unul, indiferent daca construiti in regie proprie...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dirigintele de santier are responsabilitati legate de supravegherea lucrarilor legat de respectarea proiectului, a tehnicilor de lucru in ctii. si a tipului de materiale folosite. NU are posibilitatea sa preleveze probe de beton si sa le analizeze inainte de turnare. Foloseste betonul pe care il aduce betoniera si arhiveaza documentele de transport (ma refer la certificatul de calitate).

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu legal pv de analiza a betonului? marius740 marius740 Buna ziua. Am turnat beton cu CIFA (pompa) si am primit declaratia de conformitate a betonului (clasa, reteta etc) la fiecare CIFA. Dpdv legal am ... (vezi toată discuția)
Cand e nevoie de diriginte de santier? cristinamariav cristinamariav Urmeaza sa incep in primavara constructia unui obiectiv civil, localizat in mediu rural, compus din: - gard -grajd cai - fanar - casa familiala ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de antrepriză cu grave erori de execuție: cum pot constrânge constructorul să-mi restituie sumele care nu i se cuvin? vasea_13 vasea_13 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat la problema pe care o expun: In ianuarie am incheiat un contract cu o firma in vederea construirii unei case la rosu. ... (vezi toată discuția)