avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eliberare adeverinta de venit pt dosarul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eliberare adeverinta de venit pt dosarul de indemnizatie

Buna ziua,

Pentru ca urmeaza sa nasc luna aceasta (mai 2018) am solicitat angajatorilor de anul trecut (am decizia de incheiere a CIM) sa imi completeze adeverinta A2 cu salariul aferent lunilor precedente datei nasterii copilului. Unul dintre angajatori (contabila) imi cere copie dupa certificatul de nastere al copilului (adica imi elibereaza adeverinta musai dupa ce nasc, in conditiile in care raporturile de munca s-au incheiat in octombrie 2017) La ce ii trebuie CN-ul? Celalalt angajator nu mi-a cerut asa ceva.

Multumesc,
Ileana
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 3 Mai 2018
Nu avem de unde sa stim noi la ce-i foloseste copia certificatului de nastere ...
Fostul angajator imi conditioneaza eliberarea adeverintei A2 pt dosarul de indemnizatie cerandu-mi copia dupa certificatul de nastere al copilului.

@ ileana-cosanzeana
Utilizator 21:57, 2 Mai 2018


Buna ziua,

Pentru ca urmeaza sa nasc luna aceasta (mai 2018) am solicitat angajatorilor de anul trecut (am decizia de incheiere a CIM) sa imi completeze adeverinta A2 cu salariul aferent lunilor precedente datei nasterii copilului. Unul dintre angajatori (contabila) imi cere copie dupa certificatul de nastere al copilului (adica imi elibereaza adeverinta musai dupa ce nasc, in conditiile in care raporturile de munca s-au incheiat in octombrie 2017) Celalalt angajator nu mi-a cerut asa ceva. Mi se pare un abuz ca un fost angajator sa imi ceara datele personale ale copilului. Este sau nu indreptatit de lege sa imi ceara asa ceva tinand cont ca relatiile de munca s-au incheiat demult?

Multumesc,
Ileana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Ccc2 Spulber alina Spulber alina La data de 1ianuarie 2017 am nascut primul copil avand la acea data un contract de munca pe perioada determinata(suplinitor calificat in invatamant). Incepand ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani Ariela Ariela Buna ziua, As dori sa obtin mai multe informatii cu privire la urmatoarea situatie: sunt angajata in cadrul unei companii a avand contract pe perioada ... (vezi toată discuția)