Pentru ca urmeaza sa nasc luna aceasta (mai 2018) am solicitat angajatorilor de anul trecut (am decizia de incheiere a CIM) sa imi completeze adeverinta A2 cu salariul aferent lunilor precedente datei nasterii copilului. Unul dintre angajatori (contabila) imi cere copie dupa certificatul de nastere al copilului (adica imi elibereaza adeverinta musai dupa ce nasc, in conditiile in care raporturile de munca s-au incheiat in octombrie 2017) La ce ii trebuie CN-ul? Celalalt angajator nu mi-a cerut asa ceva.
Fostul angajator imi conditioneaza eliberarea adeverintei A2 pt dosarul de indemnizatie cerandu-mi copia dupa certificatul de nastere al copilului.
@ ileana-cosanzeana
Utilizator 21:57, 2 Mai 2018
Buna ziua,
Pentru ca urmeaza sa nasc luna aceasta (mai 2018) am solicitat angajatorilor de anul trecut (am decizia de incheiere a CIM) sa imi completeze adeverinta A2 cu salariul aferent lunilor precedente datei nasterii copilului. Unul dintre angajatori (contabila) imi cere copie dupa certificatul de nastere al copilului (adica imi elibereaza adeverinta musai dupa ce nasc, in conditiile in care raporturile de munca s-au incheiat in octombrie 2017) Celalalt angajator nu mi-a cerut asa ceva. Mi se pare un abuz ca un fost angajator sa imi ceara datele personale ale copilului. Este sau nu indreptatit de lege sa imi ceara asa ceva tinand cont ca relatiile de munca s-au incheiat demult?
Ccc2
Spulber alina
La data de 1ianuarie 2017 am nascut primul copil avand la acea data un contract de munca pe perioada determinata(suplinitor calificat in invatamant). Incepand ... (vezi toată discuția)