avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este legea referitoare la obligatiile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este legea referitoare la obligatiile dezvoltatorului?

As dori sa stiu pe ce lege ma pot uita sa scrie obligatiile dezvoltatorului. As mai avea o intrebare, daca am cumparat un apartament cu promisiunea ca voi avea gaze in cateva luni iar in contract scrie ca mi-a predat la zi totul insa nici pana in ziua de azi nu am gaze, se poate actiona legal in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
AlinaMaria23, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:38, 2 Mai 2018
Trebuia sa aveți grijă să introduceți în contractele de vânzare-cumpărare clauze clare, detaliate, complete și precise privind răspunderea dezvoltatorului imobiliar/vânzător.

Daca ati semnat ca vi s-a predat la zi totul, atunci numai printr-o actiune in instanta il mai puteti obliga pe dezvoltator "sa se tina de promisiune".
Nu exista o lege speciala.a dezvoltatorilor imobiliari.
Toate obligațiile care tin de finisaje, utilități, predarea la cheie, etc. tin de conventia dintre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa mobilata. proprietarul ia mobila inapoi dupa semnare. Tolius Tolius Buna ziua, Am cumparat recent o casa mobilata si utilata. Dupa semnarea contractului proprietarul a zis ca vrea sa ia mobila de bucatarie: blaturile, ... (vezi toată discuția)
Proces verbal predare locuinta noua NicoAlex NicoAlex Buna ziua, Urmeaza sa achizitionez o locuinta intr-un imobil nou, care este finalizat, insa care nu este inca bransat la utilitati. Dezvoltatorul doreste sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma indrept usor catre o situatie neplacuta pentru ... Anton Pan Anton Pan Buna ziua, Ma indrept usor catre o situatie neplacuta pentru care am nevoie de o parere avizata. In vara anului 2020 am gasit o casa pe care doresc sa o ... (vezi toată discuția)